097 184 30 63
  1. Блог

Силові тренування: правила безпеки

Силові тренування: правила безпеки

Якщо ваша мета - рельєфне, сильний і атлетичне тіло, тоді без силових тренувань - просто не обійтися. Вправи з обтяженням неймовірно ефективні як для нарощування м'язової маси, так і для «сушіння». Але щоб досягти результату в максимально короткий термін, слід займатися правильно. Потрібно вибудувати гарну програму тренувань, повноцінно харчуватися, дотримуватися режиму сну. Але, все-таки, найголовніше - це правильні тренування: силові навантаження мають масу нюансів, знати про всіх новачок не може. У цій статті ми звернемо увагу на основні з них, які дозволять уникнути початківців більшості помилок.

«Коло пошани тренажерів»

Багато новачків, коли вперше виявляються в тренажерному залі, прагнуть спробувати «все й одразу» - і намагаються за годину зробити так званий «коло пошани». Але варто розуміти, що, наприклад, між кардіотренажерами та тренажерами для фітнесу існує величезна різниця. До того ж, слід враховувати особливості свого тіла: наприклад, хтось робить акцент на розвиток «верхній» частини тіла - м'язів грудей і спини. А хто-то, навпаки, виконують вправи, спрямовані на зменшення, наприклад, обхвату стегон. Щоб не відчувати себе на тренуванні ніяково - почніть з кардиотренажера або попросіть інструктора скласти вам програму занять.

Контролюйте вагу!

Обов'язково потрібно контролювати ваги, з якими ви працюєте. Адже якщо ви почнете з дуже велике навантаження, то, швидше за все, не зможете відразу правильно і повноцінно виконати вправу. А якщо ви візьметеся за гантелі або штанги з вагою, що ваше тіло поки не готове витримати, то існує ризик отримати травму. Тому починайте з малих ваг. До речі, ви можете купити гантелі або штангу - і займатися вдома. Відмінний вибір спортивного обладнання знайдете на цьому сайті.

Несправні тренажери

А іноді буває так, що за незнання новачки починають займатися на тренажерах, які... несправні. Просто недосвідчений спортсмен далеко не відразу може визначити, що обладнання працює не так, як треба». В результаті, заняття на такому тренажері проходить в підлогу-сили, що напевно знижує ефективність всієї тренування. І, до речі, якщо ви не знаєте, як влаштований той чи інший тренажер, не намагайтеся виконати вправу «як щось» - так ви ризикуєте отримати травму. Тому не ризикуйте - і попросіть інструктора показати вам, як правильно працює те чи інше обладнання.

Вас зацікавить
33 500
Хіт
91 500
46 500
72 500
59 550
123 070
154 830
204 455
107 190
182 620
71 460
82 992
100 158