097 184 30 63
  1. Блог

Ефективні тренування вдома з упорами для віджимань

Ефективні тренування вдома з упорами для віджимань

Ринок товарів для спорту пропонує варіанти спортивного обладнання на будь-який бюджет, різних розмірів, принципу дії та для досягнення будь-яких спортивних цілей. А найголовніше – ефективно тренуватися можна вдома, не залежати від графіку роботи тренажерки і вибирати тренажери, які якнайкраще відповідатимуть всім вашим побажанням. Немаловажливим у виборі спортінвентаря в домашній спортзал є його розміри і ціна.

В статті розповімо про обладнання, з яким можна ефективно пропрацювати м'язи верхньої частини тіла – упори для віджимань. Це простий у використанні тренажер, який покращить фізичне здоров’я та дозволить сформувати сильні м'язи рук, плечового пояса та грудей, а займатися можуть всі, хто не боїться кинути виклик можливостям свого тіла.

Ефективні тренування вдома з упорами для віджимань

Що вам відомо про упори для віджимань

Як він виглядає та чи всім підходить для тренувань? Найпростіша модель тренажера – дві рукояті, які розміщуються на підлозі та призначені для віджимань. В складніших варіантах є можливість регулювати навантаження, шляхом зміни положення та/або висоти упорів, що дає змогу підібрати потрібний рівень людям з будь-якою фізичною підготовкою.

Існує думка, що упори для віджимань підходять для професіоналів. Це не так, а тренуватися можуть новачки, вибравши зручне положення для виконання вправи. Якщо ви відчуваєте дискомфорт під час тренування, потрібно зменшити навантаження або зробити перерву. Рекомендується перед початком занять з будь-яким тренажером проконсультуватися з професійним тренером, який покаже правильність техніки виконання і підбере посильний для вас рівень навантажень.

Упори для віджимань – універсальний тренажер 

Спортінвентар характеризується універсальністю, простотою використання і ефективністю. Виділимо його переваги:

  • Упори для віджимань спрямовані на розвиток м'язів грудей, плечового пояса, трицепсів. Водночас покращують витривалість та силу.
  • Віджимання є природним рухом, що підвищує стійкість та координацію рухів в повсякденних ситуаціях. Наприклад, наздогнати маршрутку, на яку спізнилися, або донести пакети з продуктами, при цьому не роблячи перепочинок через кожні 20 метрів. 
  • Упори для віджимань легко адаптуються до різних рівнів фізичної підготовки. Це робить їх ідеальним інструментом як для початківців, так і для досвідчених спортсменів, які шукають нові виклики.
  • Зручні для використання вдома, в офісі, в залі чи навіть на природі. Тренажер займає мало місця і зручний при транспортуванні, тож можна не відміняти тренування, якщо ви зібралися на відпочинок, та й на роботі під час обідньої перерви можна розім'яти м’язи. 
  • Регулярні віджимання сприяють не лише формуванню сильних м'язів, але й підвищенню рухливості суглобів.
Ефективні тренування вдома з упорами для віджимань

Як правильно займатися з упорами для віджимань

Важливо почати з освоєння правильної техніки виконання віджимань, а перед цим гарненько розігріти тіло. 

  • Під час тренувань зі спортивними упорами для віджимань руки мають бути розташовані на ширині плечей, спина рівна, вага тіла тримається на руках і на носках ніг. 
  • Почніть з невеликої кількості повторень (наприклад, 5-7 віджимань по 2 підходи) і поступово збільшуйте до 15-20 повторень і 3 підходів. 
  • Не забувайте про відпочинок між підходами, що дозволить м'язам відновитися перед виконанням наступного підходу.
  • Якщо ви новачок, виконайте спочатку кілька віджимань від підлоги, після цього – від упорів для віджимань.
  • Включайте в тренувальну програму вправи для прокачки інших груп м'язів, щоб максимально ефективно пропрацьовувати все тіло.

Підсумуємо

Тренажер упори для віджимань купити можна як для занять вдома, так і для тренажерного залу, що робить тренування ще доступнішими для поціновувачів активно-спортивного способу життя. Він простий у використанні, потребує зовсім мало місця для зберігання, має невелику вагу і розміри, а тому зручний при транспортуванні, тренуватися з ним можуть і новачки, і професійно загартовані спортсмени. Придбати можна як найпростіший варіант без можливості зміни навантаження, так і упори, в яких можна регулювати висоту або положення тренажера.

Вас зацікавить