097 184 30 63
  1. Блог

Настільний теніс: вчимося вигравати

Настільний теніс: вчимося вигравати

Все більшу популярність здобуває такий вид спорту, як настільний теніс. Емоції і загострення пристрастей в цій грі - не менше, ніж у великому тенісі. Адже кожен гравець, насамперед, бореться за перемогу. Але, щоб виграти, недостатньо просто знати правила. У цій статті ми розповімо про те, з якими труднощами може зіткнутися гравець - і як з ними боротися.

Для багатьох людей заняття спортом - відмінний спосіб для того, щоб скинути стрес. Наприклад, чоловіки успішно справляються з негативними емоціями під час силових тренувань. Відволіктися від всіх проблем відмінно допомагають кардіотреніровки: деякі люди зізнаються, що часто під час бігу знаходять рішення для складної ситуації. До речі, ви можете купити кардіотренажери і займатися вдома.

Але якщо ви азартна людина, то «просто спорт» може вам швидко набриднути. Тому варто звернути увагу на ігрові види спорту. Особливо популярний зараз настільний теніс, ви можете детальніше дізнатися, яке обладнання використовується для гри. Людину, яка тільки починає знайомство з цією грою, в першу чергу зацікавлять правила. Здавалося б, усе просто: потрібно лише вчасно і вдало відбивати м’ячик, роблячи все, щоб у суперника, навпаки, це не виходило. Насправді ж, дуже часто результат гри залежить від рівня психологічної підготовки гравців.

Максимальна концентрація

Тенісист грає партію до 11 очок, тому він повинен концентруватися на розіграші кожного з них. Адже кожне програне очко лише віддаляє вас від мети. А кожне вигране - навпаки, наближає. Потрібно вміти швидко зібратися - тоді ви зможете виправити помилку, якщо раптом допустили її. Або ж швидко відреагувати, якщо помилку допустив суперник.

Моральна підготовка

Ще під час тренувань слід налаштовуватися тільки на перемогу. Грайте в своє задоволення, «боріться» за кожне очко - це буде кращим мотивацією. До початку гри ви повинні бути морально готові до того, що десь помилитеся: тоді навіть невелика «осічка» не стане для вас великою проблемою.

Психологічна підтримка

Подбайте про те, щоб під час гри поруч з вами був чоловік, який зможе підтримати в непросту хвилину. Коли хтось програє, марно у цей момент говорити про техніку. Ви повинні запросити на гру людини, який в потрібний момент зможе сказати слово-два, які вас підбадьорять і налаштують на продовження змагань. Безглуздо говорити «подумай» людині, яка розгубився і на прийняття рішень у нього - пара секунд. Набагато краще допомагають чіткі і впевнені слова: «бий праворуч!», «сильніше удар!» - конкретизовані підказки допоможуть гравцеві швидше повернутися в ритм гри.

Вас зацікавить
Хіт
-25%
17 940
13 455
713
322
288
742
1 150
1 290
483