097 184 30 63
  1. Блог

Як мотивувати себе на тренування в домашніх умовах

Як мотивувати себе на тренування в домашніх умовах

Ви відноситеся до категорії людей, які хочуть займатися спортом, бігати, качати прес, присідати, віджиматися, але лінь? А ще ви нарешті купили собі абонемент в тренажерку, але пропускаєте заняття, переконуючи себе, що ви: наступного разу все відпрацюєте; нереально втомилися; маєте важливіші справи, як, наприклад, гортати стрічку новин в соціальних мережах? Не переживайте, адже ви не одні! Змусити себе займатися вдома непросто. Та й чи варто змушувати, якщо є інші способи? Про них і поговоримо в статті.

Як мотивувати себе на тренування в домашніх умовах

Дисциплінуємо, плануємо і мотивуємо себе

Тренування вдома – завдання із зірочкою чи таки існує якась чарівна методика, яка мотивує вас? Найголовніше: не потрібно займатися проти волі, слідувати модним тенденціям. В такому випадку вашого запалу надовго не вистачить, а робити щось з-під палки або “так треба” – не найкраща ідея. Не коріть себе, якщо у вас щось не виходить чи не вдається робити так, як вам того хотілося б, і не забувайте, що малорухливий спосіб життя позначається не найкращим чином на вашому тілі, стані шкіри, самопочуттю, імунітету. То з чого почати?

Як мотивувати себе на тренування в домашніх умовах

Виберіть найкращий час для тренувань

Незаперечна перевага занять вдома – тренуватися в зручний для вас час, не залежати від погоди і не витрачати час на дорогу до залу. Визначте час, який є найбільш оптимальним для вас: ранок, день, вечір. Не варто проводити тортури над власним організмом, ставлячи непрості для нього завдання: тренуватися о 5 ранку, займатися по пару годин поспіль. Не обмежуйте і не примушуйте себе, а тренуйтеся тоді, коли вам зручно. 

Що вам приносить задоволення

Вас переслідують ролики про максимальну користь від кросфіту, адже займаючись, можна і схуднути, і м'язи накачати, і включити в роботу практично все тіло? І вже троє ваших друзів діляться емоціями про те, як вони себе гарно почувають? Ви спробували, але не лежить ваша душа до такої спортивної дисципліни. Зупиніться і не продовжуйте далі, оскільки згодом лише згадки про спорт викликатимуть у вас відчуття нудоти. Експериментуйте і вибирайте заняття, які приносять задоволення. В такому випадку ви побачите віддачу, результат, що мотивувати вас не зупинятися на досягнутому. Пробіжки, басейн, їзда на велосипеді, функціональний тренінг, фітнес – вибирати лише вам. 

Складіть графік

Один з найважливіших моментів в питанні дисципліни. Скільки і як часто потрібно займатися? Коли ви приходите в зал, розумієте, що ви будете тренуватися, а вдома точно знайдеться багато відволікаючих факторів: попрати, помити посуд, скласти одяг чи просто завалитися на диван з гаджетом. Тому важливо чітко прописати години, відведені під тренування. Виділіть для початку хвилин 20 і обов'язково внесіть в свій розпорядок дня. Дайте організму адаптуватися, а далі можна збільшувати час на заняття спортом.

Всього корисного в міру

Ви не ставите перед собою високі цілі, не є професійним спортсменом? Можна не примушувати себе виділяти під спорт “обов'язкові 1,5 години”. Якщо ви вже налаштувалися на тренування, але ваша програма здається величезним слоном, почніть з мінімального. Виконайте для початку 2-3 вправи, через тиждень можете додати ще дві і продовжити загальний час тренування з 10 до 20-60 хвилин. Процес має приносити вам задоволення і ви точно не має рахувати хвилини до його закінчення. З часом ви ввійдете в ритм і вже самі захочете, щоб тренування тривало довше.

портивное оборудование известных мировых производителей со скидкой до 55%

Не чекайте швидких результатів

На цьому моменті згорає більшість тих, хто так мріяв про гарне тіло. Успіх приходить до тих, хто впевнено крокує до наміченої цілі, але майте терпіння. Звичайно, ви вже в своїй уяві візуалізували картинку гарної фігури. Уявили? Ви це зробите, якщо будете регулярно тренуватися. Що робити, якщо вам захочеться кинути все десь на середині пройденого шляху? Просто подумайте, що ви вже тренувалися і витрачали на це свій час, сили, енергію. Навіщо тоді ви взагалі бралися? Запасіться терпінням і ви обов'язково побачите результат власних зусиль.

Як мотивувати себе на тренування в домашніх умовах

Які вибрати тренажери

В даному питанні все залежить від тренувальної програми, вільного місця в приміщенні і бюджету. В будь-якому випадку, навіть мінімальна кількість спортивного обладнання – більше і краще, ніж нічого. Наприклад, універсальним тренажером є гантелі. З ними можна розширити силову програму, використовувати для фітнесу чи поєднувати з кардіотренуванням. Якщо дозволяє приміщення, можна купити бігову доріжку, орбітрек або будь-який інший кардіотренажер, на якому ви будете займатися в величезним задоволенням і максимальною віддачею. 

Шведська стінка стане ідеальним рішенням для виконання будь-якої програми. До того ж, на шведці можуть займатися як дорослі, так і діти, а за допомогою додаткового спортивного обладнання, яке займає мінімум місця, ви маєте змогу організувати повноцінну тренажерку вдома. В каталозі Inter Atletika ви можете купити домашні тренажери для будь-яких цілей на максимально вигідних умовах. 

Не лінуйтеся, а тренуйтеся, адже найкращий час для спорту – сьогодні!