097 184 30 63
  1. Блог

Як уберегти дітей від найпоширеніших паразитів

Як уберегти дітей від найпоширеніших паразитів

Близько 70% дітей у віці до 14 років заражені глистами. Чому глисти у дітей так широко поширені? Мабуть, ми часто нехтуємо простими правилами гігієни, а також не знаємо, які симптоми глистів у людини.

Симптоми

Одна справа, коли паразит знаходиться в кишечнику, викликаючи набряки, виразки, крововиливи і проявляючись болями в животі і блювотою. Набагато гірше, якщо він перебирається - наприклад, як гострики, - у піхві, викликаючи масу неприємних відчуттів у дівчаток, дівчат, жінок.

Ще небезпечніше, якщо в якості житла паразит вибирає печінка, легені, очі або мозок, приводячи до різних наслідків - від занепаду сил і задухи до втрати зору і епілепсії. На щастя, такі екстремальні випадки бувають рідко. Тим не менш, від глистів краще поберегтися: періодично здавати аналізи і при позитивному результаті негайно лікуватися препаратами, які підбере лікар.

Звідки виходить небезпека

Найімовірніше зараження може відбутися через не миті після туалету руки або забруднені фекаліями продукти сільського господарства. Використовувані в деяких господарствах як добриво, фекалії не завжди проходять належну обробку перед застосуванням. З-за цього поверхню принесені з ринку овочів, ягід і зелені може характеризуватися личинками глистів - аскарид, трихоцефалий.

Одним з основних джерел зараження є домашні тварини - кішки і собаки, в 85% випадків саме вони є переносниками гельмитов. Серед місць, де відбувається перенесення личинок паразитів, на тіло дитини пальму першості тримає - пісочниця.  Дійсно, пісочниця завжди була улюбленим відхожим місцем для домашніх улюбленців.

Запам'ятайте! Пісочниця повинна бути надійно захищена від спроб кішок і собак, залишити там глисти разом зі своїми фекаліями. Саме тому Концерн «Інтер Атлетика», згідно з нормами, прийнятими в ЄЕС, розроблені пісочниці з різними варіантами захисних стулок.

Профілактика

Як убезпечити себе і дітей? Гарненько промити куплені продукти під проточною водою, а для надійності облити окропом, від якого личинки моментально гинуть. На жаль, для ягід така термічна обробка не завжди прийнятна, оскільки може зіпсувати їх зовнішній вигляд. Тому мийте ягоди прохолодною водою, але як можна ретельніше

Навчіть дитину мити руки після відвідування вулиці. Забороняйте дитині класти в рот пальці.

Обладнавши майданчик для гри дитини, скористайтесь пропозицією нашої компанії - придбайте пісочницю із захисними стулками, окрім зручності в користуванні, ви отримаєте місце для ігор дитини, що відповідає міжнародним гігієнічним нормам.

Якщо ж все-таки ви не змогли уберегти дитину від зараження, при перших же симптомах, що викликають у вас підозри, негайно покажіть дитину лікарю.

Любіть та бережіть своїх дітей!