097 184 30 63
  1. Блог

Переваги тренувань з еспандером

Переваги тренувань з еспандером

Як багато серед нас тих, хто думає: "А чи не пора мені займатися спортом, а то геть погано себе почуваю"? А як багато тих, хто не просто думає про користь фізичних навантажень, відкладаючи заняття "на завтра", а дійсно починає займатися собою: грамотно складає тренувальну програму, регулярно тренується, коригує раціон? Як правило, у людей виникають дві основні причини, через які "не виходить"; тренуватися - нестача вільного часу для відвідування тренажерного залу і зависока ціна на спортивне обладнання для встановлення його в домі.

Переваги тренувань з еспандером

Але є тренажер, який коштує недорого, поміститься навіть в кишені, а займатися ви можете в будь-якому місці в зручний час - це еспандер. Справжня знахідка для початківців і досвідчених спортсменів. З його допомогою можна ефективно пропрацювати все тіло та отримати прекрасний результат - рельєфні м'язи й підтягнуте тіло.

Що таке еспандер і для чого він потрібен?

Що ж це за такий тренажер, який поміститься навіть в кишені? Наскільки він ефективний і які м'язи можна прокачати з його допомогою? В такому маленькому спортивному аксесуарі приховані великі можливості! Почнемо з того, що еспандер - це невеликих розмірів виріб, який використовується для тренування м'язів, для реабілітації в медицині. Він може бути різних розмірів і способу впливу на м'язи, працювати як на стискання, так і на розтискання. З його допомогою можна худнути, опрацьовувати проблемні зони, проводити тренування або використовувати разом з іншим спортивним обладнанням, розминатися перед силовим тренінгом - варіацій застосування багато.

Невисока ціна еспандера, мобільність, невеликі розміри роблять його популярним і потрібним. Це універсальне рішення для людей з будь-яким рівнем фізичної підготовки та поставленими цілями. Тренуватися з ним можна вдома, в залі, на природі та навіть на роботі. Що заважає виділити 5-10 хвилин часу, щоб відірватися від важких завдань, розслабитися і трохи розім'яти м'язи під час обідньої перерви?

Переваги тренувань з кишеньковим тренажером

  • Спортивний снаряд використовується для роботи з невеликою групою м'язів, що дозволяє включити в роботу основні та ізольовані м'язові групи.
  • Компактні розміри та легка вага. Еспандер із легкістю поміститься у вашому рюкзаку або сумці, тому тренуватися ви можете в будь-якому зручному місці.
  • Застосовується для зміцнення м'язів і реабілітації для якнайшвидшого відновлення після травм.
  • Займатися можуть усі охочі, незалежно від віку і рівня фізичної підготовки.
  • Систематично займаючись, ви поліпшите силові показники та витривалість, зміцнити м'язи, пропрацюєте проблемні зони, поліпшите загальний стан організму.

Який еспандер підійде саме вам?

Вибрати тренажер слід, з огляду на ваші поставлені спортивні цілі. Ви хочете пропрацювати руки або м'язи плечового пояса? Можливо, бажаєте надати сідницям апетитні форми? Чи просто розігрітися перед роботою з залізом? Сьогодні ринок пропонує різні варіанти, які відрізняються розмірами, формою, матеріалами, тому спробуємо розібратися.

Які існують види еспандерів?

  • Кистьовий призначений для опрацювання пальців, зап'ястя і передпліччя. Має попит серед чоловіків, жінок. Часто його ще називають "кишеньковий тренажер" - він дійсно поміститься у вашій кишені. Виробляються у вигляді гумових кілець різного ступеня жорсткості, ножиць, рідше зустрічаються моделі в формі овалу, яйця, пружинні. Вони відрізняються різним ступенем опору (від 5 до 60 кг), а поверхня може бути як гладкою, так і з невеликими шипами, які створюють масажний ефект при роботі з виробом. Даний тип спортінвентарю використовують і новачки, і досвідчені спортсмени для поліпшення хвата при роботі з гантелями, штангою.
  • Плечовий чудово зарекомендував себе для опрацювання м'язів плечового пояса. Такий вид спортінвентарю часто працює на розтягування, що дозволяє залучити й ефективно опрацювати максимальну кількість м'язових груп. Складається з двох ручок, які з'єднуються між собою латексним або пружинним тросом. За кількістю пружин можна визначити навантаження, яке отримують ваші м'язи: чим більше пружин, тим більше навантаження. А в деяких моделях можна навіть знімати пружини, щоб вибрати бажаний рівень навантаження, враховуючи можливості власного організму. Сьогодні ринок товарів для спорту може запропонувати й інші варіанти - круглі, вісімки, подвійні вісімки. З таким розмаїттям у виборі ви точно максимально розширите звичну тренувальну програму.
  • Грудний використовується для роботи з грудними м'язами. Користується такий тренажер особливою популярністю у жінок і дівчат. Представниці прекрасної статі відзначають, що систематичні тренування дозволяють поліпшити форму грудей. Працює обладнання на стискання: необхідно стискати двома руками пружні кільця, якими оснащений чудо-тренажер. У роботу включаються м'язові групи грудей, спини та плечового пояса.
  • Стрічковий (гумовий) - універсальне рішення для різних спортивних напрямків. З ним можна виконувати завдання за частиною силової програми, важкої атлетики, фітнесу, йоги. Основна його функція - поліпшення рухливості суглобів і витривалості, прокачування всього м'язового корсету. Перевага стрічкового тренажера в тому, що при повноцінному опрацюванні м'язів навантаження на суглоби мінімальне. Стрічки різняться кольором гуми, що визначає її жорсткість. Як правило, можна орієнтуватися так: жовтий - мінімальний опір, червоний / зелений - середній, фіолетовий / чорний - максимальний. Виробники випускають стрічки в різних кольорах, тому рекомендується дізнатися подробиці про силу опору і призначення кожного кольору безпосередньо за тими позиціями, які ви для себе пригледіли.
  • Для ніг необхідний для вдосконалення форми сідниць, стегон, литкових м'язів. З його допомогою ви не лише надасте ногам спокусливі обриси, але зможете позбутися "апельсинової кірки", розігріти м'язи перед виконанням силових завдань. Вони максимально прості у використанні. Зустрічаються варіанти у вигляді кілець, стрічки.
  • Універсальний - кращий вибір для комплексного опрацювання всього тіла. Регулярно займаючись, ви підвищите витривалість і загальний м'язовий тонус, урізноманітните тренування. Застосовується він для тренування сідниць, стегон, преса, рук. Це хороший варіант для прокачування м'язів перед силовим тренінгом, виконанням важкоатлетичних завдань і т.п.

Скільки коштує еспандер? Вартість формують якість матеріалів, призначення, ім'я торгової марки. Наприклад, кистьовий еспандер у вигляді гумового кільця обійдеться дешевше, ніж модель для тренування грудних м'язів. Можна придбати парочку різних варіантів, тоді ви точно пропрацюєте мускулатуру всього тіла. Купити в Україні еспандери за найкращою ціною ви можете на нашому сайті. У каталозі інтернет-магазину "Інтер Атлетика" представлено великий вибір тренажерів для опрацювання різних м'язових груп.

Переваги тренувань з еспандером

Вибирайте бажаний спортінвентар і формуйте красиве тіло!