097 184 30 63
  1. Блог

Скакалка – маленький помічник з великим результатом

Скакалка – маленький помічник з великим результатом

Універсальна, компактна, багатофункціональна, недорога - все це можна сказати про скакалку. На такому тренажері з великим задоволенням стрибають і діти, і дорослі! Спортивний інвентар - справжня знахідка для всіх і кожного, хто піклується про власне здоров'я. Хочете попрощатися із зайвими кілограмами, розігріти м'язи перед виконанням силової програми, пропрацювати м'язи ніг - обирайте скакалку. Вона поміститься навіть в сумочці чи рюкзаку, а займатися ви можете і в тренажерному залі, і вдома, і на природі, і навіть в гостях.

Скакалка – маленький помічник з великим результатом

Головне - правильно вибрати аксесуар, який сподобається вам по дизайну і функціоналу.


Скакалка - потужний кишеньковий тренажер: спалює жир і покращує пам'ять

Стрибки - краще рішення в боротьбі із зайвою вагою і для підтримання тіла в тонусі. Це також чудова прокачка організму: працюють м'язи, покращується робота дихальної та серцево-судинної системи, зміцнюються стінки судин. При правильній техніці виконання м'язові групи тулуба практично не навантажуються, а внаслідок статичності покращується статура і вестибулярний апарат. Основне навантаження йде на литкові м'язи, квадріцепси, м'язи стегна, залучаються сідниці та прес.

За годину тренувань в середньому темпі спалюється приблизно 800-900 калорій - більше, ніж при заняттях бігом, плаванням чи навіть велоспортом. Тому скакалка визнана одним з кращих тренажерів для схуднення. Звичайно, стрибати без зупинки у вас не вийде, але можна, наприклад, поєднати біг чи велосипедну їзду зі стрибками. ще одна перевага занять на такому спортивному аксесуарі - розвивається координація, витривалість, спритність і концентрація. Згідно з проведеними дослідженнями, стрибки одночасно розвивають дві півкулі мозку: у людини покращується пам'ять і орієнтація у просторі.

Стрибаємо правильно - насолоджуємося результатом

Що ви хочете отримати від тренування? Просто підтримувати тіло в тонусі? Поставили собі за мету в найкоротші терміни скинути парочку кілограмчиків? Залежно від цілей, буде відрізнятися і вибір даного аксесуара для занять спортом.

  • Класика. Це може бути найпростіший варіант з мотузки, нейлону і гуми. Класичні скакалки характеризуються невисокою ціною і доступністю, регулюються по довжині. Підходять новачкам і дітям
  • Швидкісна. Розвиває високу швидкість (до 360 обертів / хвилину). Якщо ваша мета схуднути - вибирайте саме таку модель. Для того, щоб тренуватися на скакалці, потрібна підготовка, тому новачкам не слід починати з такого варіанту
  • Атлетична (з обважнювачами). Підходить для підготовки м'язів до силового тренінгу. З таким інвентарем займаються футболісти, хокеїсти, боксери, атлети. Скакалка з обважнювачами покращує витривалість, силу, створює додаткове навантаження на м'язи ніг і плечового пояса. Вага виробу може досягати до 3 кг, довжина не регулюється
  • З лічильником рухів. З розвитком технологій з'явилися не лише розумні телефони, але і розумні скакалки. Це справжня знахідка для тих, хто не хоче рахувати кількість обертів і витрачені калорії - спортивний аксесуар зробить цю роботу за вас
  • Дитяча. Легкий, яскравий варіант скакалки для вашого чада. Легко регулюється відповідно до зросту дитини, відрізняється низькою вартістю

Не менш важливим критерієм є вибір довжини виробу. Якщо ви виберете занадто довгий шнур, то будете плутатися в ньому, а з дуже коротким просто не вийде нормально стрибати. Щоб вибрати скакалку під свій зріст, потрібно стати на середину шнура: ручки повинні знаходитися на рівні пахв або трохи вище. Якщо ваш аксесуар регулюється по довжині, то робіть зрізи невеликими кроками в 3-5 см, щоб не перестаратися.

Види вправ зі скакалкою

Якщо спостерігати, то все виглядає просто? Людина взяла виріб в руки та почала займатися. Але стрибати теж потрібно правильно! Тоді заняття спортом принесуть не лише бажаний результат у вигляді підтягнутого тіла і міцного здоров'я, але також позитивні емоції від самого процесу.

Скакалка – маленький помічник з великим результатом
  • кількість стрибків і швидкість залежать від фізичної підготовки, але техніка залишається незмінною
  • перед тренувальним процесом рекомендується зробити розминку: присідання, розтяжка
  • приземлятися потрібно тільки на носочки, якщо ви будете стрибати на п'ятах, то це може стати причиною травмувань
  • спину тримайте рівно, а ноги злегка зігніть в колінах
  • завдяки інтервальним тренуванням ви побачите результат в найкоротші терміни. Для цього 30 секунд стрибайте - 30 секунд відпочивайте (збільшувати час на виконання стрибків і темп слід поступово)

Види стрибків:

  • на двох ногах
  • на одній нозі
  • з прямими руками
  • зі схрещуванням рук
  • вперед, назад і в сторони

Не обмежуйте свої тренування одними стрибками на скакалці. Робіть розминку, пробіжку, зміцнюйте м'язовий корсет шляхом виконання різних вправ. Давайте м'язам трохи перепочити. Рекомендується займатися через день, а тривалість одного заняття повинна складати 40-60 хвилин. І пам'ятайте: будь-який результат потребує трохи часу, терпіння і посилених тренувань. Красиве тіло і міцне здоров'я - це результат кропіткої роботи над собою.

Купити спортивну скакалку в Україні ви можете в інтернет-магазині "interatletika.com.ua". На нашому сайті великий вибір виробів для моделювання фігури.