097 184 30 63
  1. Блог

Як швидко накачати крила

Як швидко накачати крила

Чоловіки, які вирішують зайнятися бодібілдінгом, особливу увагу приділяють зростання спини. На жаль, новачки дуже часто «забувають» про те, як важливо тренувати м'язи спини: і в результаті фігура виглядає непропорційною - ноги і руки підкачані, живіт підтягнутий, а ось спини, як мовиться, «ні». Одні з найпомітніших м'язів спини - найширші. Саме їх часто називають «крилами». У цій статті ми поговоримо про те, як якісно прокачати м'язи спини.

Починаємо з домашніх тренувань

Звичайно ж, кожному хочеться досягти бажаного результату як можна швидше. Але дуже важливо бути готовим до того, що працювати доведеться довго і старанно. В принципі, ви зможете накачати крила будинку, якщо підберете максимально ефективну програму.

Тому якщо вас цікавить, як швидко накачати крила, обов'язково виконуйте наступні вправи:

Підтягування на турніку

Підтягування з власною вагою - це одне з основних і найбільш вправ для тих, хто хоче накачати спину. Для новачків може виявитися складно підтягнутися навіть кілька разів. Але результати будуть поліпшуватися, якщо ви будете робити хоча б 1-2 підтягування, але кожен день. Встановити турнік можна вдома - а можна займатися і на спортмайданчику.


Вправи з гантелями

Відразу слід обмовитися: вага гантелей повинен бути досить великим. А вправи, які ви оберете, повинні давати найбільше навантаження саме на спину, а не на руки. Відмінна вправа для «крил» - відведення гантелей тому. Виконується ця вправа в положенні сидячи, але стежте за тим, щоб спина була рівною.


Віджимання від підлоги

Якщо ви займаєтеся в домашніх умовах, можете урізноманітнити комплекс віджиманнями від підлоги. Ця вправа дозволить опрацювати не тільки руки, але і зробить свій внесок у розвиток найширших м'язів спини.


Як досягти швидкого результату

Регулярні тренування і правильний комплекс вправ - це головні принципи тренінгу для розвитку «крил». Але дуже важливо знати деякі нюанси. Наприклад, кожну вправу слід виконувати з великою кількістю повторів (12-20). Якщо ви займаєтеся в тренажерному залі, то навантаження слід розподіляти таким чином: один день - приділяйте повної опрацювання спини, а в інші - робіть вправи на інші групи м'язів, але додавайте одну (максимум - дві) вправа на спину.

У дні роботи над іншими м'язами не обов'язково виконувати складне вправу «крила». Цілком достатньо буде робити гиперэкстензию, але з вагою - це дозволить зміцнити м'язовий корсет і тримати спину в тонусі. Але стежте за самопочуттям: все, що ви робите, має бути з розумом, а ось в крайності впадати не варто.

Попередня стаття: Як накачати спину
Наступна стаття: Як швидко накачати трицепс