097 184 30 63
  1. Блог

Як накачати спину

Як накачати спину

Якщо більшість дівчат намагається максимально зменшити своє тіло, то чоловіки ж, навпаки - працюють над збільшенням обсягів. Особлива увага приділяється м'язам спини, проте зробити її широкої і мускулистої не так просто, як здається. Для досягнення хорошого результату доводиться активно працювати в тренажерному залі, але при цьому перші зміни з'являться не раніше ніж через 3-6 місяців занять. Але результат того вартий! Нижче ми розповімо про те, як слід діяти, щоб якісно накачати спину, і як зробити це в максимально короткі терміни.

Починаємо з домашніх тренувань

Дуже часто тренування простіше почати з занять вдома: по-перше, комфортніше, по-друге - простіше звикнути. Через місяць-два регулярних занять, ви зможете піти в зал - і відчувати себе впевненіше. Якщо ви думаєте про те, як швидко накачати спину, то обов'язково робіть підтягування на турніку. Це вправа - досить складна (особливо для новачків), оскільки дає величезну навантаження. Але саме завдяки підтягувань на турніку ви зможете швидко накачати спину будинку. До того ж, встановити турнік будинку - дуже просто: стоїть він зовсім недорого, місця займає мало. Ще один плюс підтягувань - ви тренуєте не тільки спину, але і руки, особливо - біцепси. Також ви зможете виконувати скручування і підйоми ніг - ефективні вправи, які допоможуть підкачати прес. Погодьтеся - дуже зручно!

Вправи з гантелями

Якщо ви вирішили почати з домашніх тренувань, то крім турніка вам знадобляться набірні гантелі. Купувати краще всього так звані складальні гантелі: таким чином, ви зможете збільшувати навантаження по мірі збільшення м'язової сили. Що стосується вправ, то обов'язково включіть в свою програму такі вправи:

Жим гантелями в положенні лежачи

Взагалі-то, основне навантаження піде на м'язи грудей і руки. Але при виконанні цієї вправи також задіюються м'язи спини.

Підйом гантелей вгору

Дуже добре допомагає розвинути м'язи спини підйом гантелей вгору на випрямлених руках. Звичайно, ця вправа буде складно виконувати відразу з великою вагою, але воно дає відмінний ефект!

Тяга з гантелями

Одна з базових вправ для спини - так звана вертикальна тяга в спеціальному тренажері. Якщо ви не хочете займатися в тренажерному залі, це вправу можна «імітувати» за допомогою гантелей. Звичайно, набагато зручніше в домашніх умовах виконувати тягу за допомогою грифа. До речі, якщо ви купите гриф зможете тренувати ще й біцепси рук і робити вправи для розвитку м'язів грудей.

Але, все-таки, слід сказати про те, що для досягнення помітних результатів найкраще займатися в тренажерному залі. Справа в тому, що саме в залі ви зможете виконувати основні вправи на тренажерах - як базові, так і повністю ізольовані.

Вас зацікавить
27 730
38 902
1 650
125 628
Новинка
27 730
Новинка
38 902
Новинка
38 902
4 710
6 990
Попередня стаття: Як накачати стегна вдома
Наступна стаття: Як швидко накачати крила