097 184 30 63
  1. Блог

В чому секрет популярності шведської стінки?

В чому секрет популярності шведської стінки?

Чи є тренажер, який поступається своєю популярністю та багатофункціональністю шведській стінці? Мабуть, про шведку кожен другий може бодай щось розповісти, якщо його розбудити навіть о третій годині ночі. Без такого спортивного обладнання не обходиться ні один навчальний заклад, дитячий садок, тренажерний зал, пансіонат, санаторій. Навіть найпростіша модель у вигляді шведської драбини ‒ тренажер номер один для реабілітації після травм, підготовки військових та пожежників до служби.

Цікаві факти про походження шведської стінки

Батьківщина всім відомої нам шведки ‒ Швеція. Розробив конструкцію ще у 19 столітті відомий шведський письменник Пер Генрік Лінг, яку згодом вдосконалив його син. Шведська стінка з моменту її створення слугувала виключно для тренування військових та вчителів фізичної культури. Згодом її почали використовувати гімнасти, а через деякий час слава про універсальний чудо-тренажер поширилася і в інші напрямки в спорті.

Цікавим залишається той факт, що корінні мешканці Швеції, якщо запитати у них про тренажер, будуть лише знизувати плечима, оскільки вони не чули таку назву. У них шведська стінка називається інакше ‒ Ribbstol ‒ рама з перекладинами.

Повернемося до популярності спортивного тренажера

В чому секрет популярності шведської стінки

Сьогодні не обов'язково записуватися в тренажерку чи їхати у Швецію, щоб потренуватися, адже купити шведську стінку можна для дому і займатися в зручний для вас час. До речі, вона займає провідні позиції по продажах. То в чому ж секрет її популярності?

Універсальність

Багатофункціональний тренажер підходить для виконання будь-яких вправ: схуднення, комплексне опрацювання тіла, робота з певними м'язовими групами, підтримка тіла у гарній фізичній формі. Не має ніяких вікових обмежень ‒ тренуватися можуть дітлахи, підлітки, чоловіки, жінки, люди похилого віку.

Простота

Шведська стінка ‒ простий і багатофункціональний тренажер, який відрізняється не лише простотою використання, а й легкістю монтажу. Встановити його можна трьома способами: прикрутити до стіни, зафіксувати між підлогою та стелею, використати спосіб “2 в 1” ‒ монтується одночасно до стіни та між підлогою та стелею. Останній спосіб є найнадійнішим. Важливо: не варто прикручувати шведку до гіпсокартонної стіни чи придумувати, як зафіксувати до натяжної стелі.

Займає мало місця

Шведська стінка ‒ ідеальне рішення для малогабаритних квартир. Найпростіша конструкція у вигляді драбини займе мінімум місця у квартирі. Поділимося ще невеличким лайфхаком: обладнання можна використовувати навіть як сушарку, повісивши на кожну перекладину одяг.

Багатофункціональність

Якщо для виконання тренувальної програми однієї шведської драбини замало, завжди можна купити додаткове обладнання. Наприклад, навісний турнік, лаву для преса, мотузкову драбину, кільця, канат, боксерську грушу, баскетбольне кільце. З такими тренажерами ви без зайвих зусиль облаштуєте всього на 1-2 квадратних метрах багатофункціональний домашній мініспортзал.

Демократична вартість

Купити недорого шведську стінку від виробника ‒ один з найчастіших запитів при виборі спортивного тренажера для дому чи залу. Дійсно, шведка відрізняється невисокою вартістю при відмінній якості, що й виділяє її серед інших тренажерів. А широкий вибір дерев'яних, металевих, шведських стінок дорослих і дитячих та комплектуючих до них пропонує інтернет-магазин "Інтер Атлетика".

В чому секрет популярності шведської стінки

Комплекс вправ на шведській стінці

  • Розминка. Обов'язково прогріваємо і готуємо тіло до виконання складніших завдань. Розминка може включати повороти головою в сторони, розминання кистьових і плечових суглобів, присідання, махи ногами та інші.
  • Зміцнення спини. Дитина і дорослі можуть виконувати найпростішу вправу ‒ вис на перекладині. Потрібно лише міцно вхопитися за перекладину та висіти, не торкаючись ногами підлоги. Завдання ускладнюється, якщо підняти ноги, тримаючи їх під кутом 90 градусів до тулуба (паралельно підлозі) або зігнути ноги й підібгати до тулуба. В такому положенні потрібно протриматися до 10 секунд.
  • Сталевий біцепс. На брусах чи навісному турніку ви маєте змогу регулярно виконувати підтягування вузьким, паралельним, широким та оберненим хватом ‒ так ви включите в роботу різні м'язові групи. При відсутності додаткового спортивного обладнання підтягуватися можна, вхопившись за перекладину.
  • Гарний рельєф живота. Хто не мріє про плаский живіт? Краще, якщо є лава для преса, яку можна приставити до шведської стінки, але й без неї можна впоратися. Взявшись руками за перекладину, таким чином, щоб ноги не діставали підлоги, потрібно підіймати та опускати прямі ноги. Можна підіймати обидві ноги одразу або чергувати ліву з правою.
  • Пружні сідниці. Ногами стійте на другій перекладині знизу, а руками слід взятися за щаблину на рівні грудей. Відводите ліву ногу назад і робите півколо, повертаєтесь у вихідне положення, повторюєте завдання іншою ногою Можна також почергово виконувати махи назад прямими ногами.

В інтернеті багато різноманітних вправ, які допоможуть сформувати спортивне тіло і досягти поставлених вами цілей. Головне ‒ знайти чи самому розробити тренувальну програму під власні запити.

Підбиваємо підсумки: шведська стінка ‒ універсальний тренажер, який точно не припадатиме пилюкою. Погодьтеся, тяжко просто пройти повз і не виконати бодай 1-2 вправи, якщо у вас дома стоїть такий спортивний комплекс. Тож, тренуйтеся самі та залучайте до спорту інших членів сім'ї!

Вас зацікавить
14 424
4 200
10 890
804
Хіт
11 202
- Турнік InterAtletika ST058.2
В наявності
0
2 928
1 356
318
-25%
3 954
2 965
6 200