097 184 30 63
  1. Блог

Навіщо потрібна індивідуальна тенісна ракетка?

Навіщо потрібна індивідуальна тенісна ракетка?

Настільний теніс підкорив серця людей різного віку по всьому світу. Гра - одночасно розвага, тренування, хобі та навіть робота. Він заслужено отримав офіційне визнання, підтвердженням цьому є його включення в олімпійську програму на світовому рівні. Сьогодні проводяться турніри й різноманітні змагання серед дітей, юнацтва, людей старшого віку. Доступність, прості правила, користь для здоров'я - ті якості, завдяки яким все більша кількість людей пробують свої сили в даному виді спорту.

Навіщо потрібна індивідуальна тенісна ракетка?

А найважливішим в будь-якій грі є не техніка виконання, а правильно підібраний інвентар. В даній статті поговоримо про ракетку для настільного тенісу. Чому варто індивідуально підібрати інвентар? Які особливості вибору обладнання для гравців з різними навичками?

Особливості та принцип роботи тенісних ракеток

Ракетка для настільного тенісу - головний інструмент, без якого у вас не вийде зіграти. Від неї залежить не лише якість гри, швидкість, стиль, виконання різних маневрів, але й ваші емоції. Складається вона з основи, накладок і ручки. Основа виготовляється, як правило, із деревини, що накладається в декілька шарів. Чим більше кількість шарів, тим важчою вона буде. Товщина накладки визначає стиль і швидкість. Стосовно ручки, найважливіше, що потрібно вам знати, - вона повинна зручно лежати в руці, тоді у вас точно вийде не лише відпрацювати техніку, удосконалити майстерність, але й отримати перемогу в чесному поєдинку.

У будь-якому тенісному клубі вам запропонують на вибір ракетки, які є у них в наявності. Але якщо у вас гра не задається, хоча ви до цього начебто непогано грали, тоді причина в обладнанні. Досвідчені гравці не розлучаються з власними ракетками для пінг-понгу, коли тренуються чи готуються до змагань. Індивідуальний ігровий аксесуар - це комфорт гри і стабільність вашої нервової системи, оскільки ви можете знайти виріб під себе. Правильно підібрана ракетка буде зручно лежати в руці, ви будете її відчувати, що не завжди можливо зі спортінвентарем, який надають клуби. Вона стане продовженням вашої руки, а ви будете з легкістю маневрувати і задавати тон грі. Якщо ви хочете отримувати насолоду від процесу, а не одне розчарування, тоді задумайтеся про придбання власної ракетки. А тепер поговоримо трохи про особливості вибору даного аксесуару.

Яка ракетка для тенісу підійде початківцю або аматору?

Ви ніколи не тримали ракетку в руці? Або віддаєте перевагу аматорській грі, за якою можна розслабитися і з користю для душі і тіла провести час? Зупиніть свій вибір на найпростішій моделі. Спочатку ви будете вчитися відбивати м'ячик, відпрацьовувати техніку, після цього ви зміните інвентар. Тенісна ракетка для початківця має маркування 1-3 зірки, вона має найвищий рівень контролю, незалежно від того, буде грати доросла людина або дитина. Виріб повністю збирається на заводі, після цього надходить у продаж.

Новачкам і аматорам рекомендується придивитися до моделей з м'якими накладками і губками товщиною не менше 2 мм. Таке поєднання дозволить контролювати і добре маневрувати, але не підходить для виконання складних прийомів. Основа ракеток для початківців, як правило, складається з 3-4 шарів деревини, що позначається на якісних характеристиках - служити довго такий інвентар не буде.

Вибір тенісної ракетки для досвідченого гравця

Професіонали точно знають, який вид обладнання їм підходить. Варіант для професіоналів має маркування 4-5 зірок і підходить для середнього і високого рівня майстерності. Вироби можуть не повністю збиратися на заводі - поставляються на ринок основи і накладки, які спортсмени самостійно клеять за допомогою спеціального клею. Це практично і дуже зручно, оскільки можна змінювати гуму в залежності від стилю гри, погодних умов, а не витрачатися кожного разу на нову ракетку. Звичайно, деякі спортсмени мають у своєму арсеналі парочку готових ракеток, щоб не гратися з поклейкою гуми.

Основа такого інвентарю має від п'яти шарів деревини, що також формує ціну ракетки, позначається на її вазі і ігрових характеристиках (швидкість, маневровість). Вони відрізняються довговічністю, дають можливість виконувати всілякі прийоми й відрізняються вищою вартістю, якщо порівнювати з аналогами для початківців.

Секрети вибору ракетки для пінг-понгу

  • аматорам і новачкам рекомендується варіант з маркуванням від 1 до 3 зірок і основою ALL - пасивна гра або ALL- - універсальна
  • досвідченим гравцям краще вибирати збірні з маркуванням 4-5 зірок
  • вага ракетки має варіюватися від 150 до 200 грамів, важчими складніше маневрувати
  • для постановки техніки та контролю підійде спортінвентар з підставою DEF, моделі OFF+ добре зарекомендували себе у швидкісній грі
  • товсті накладки забезпечують відмінне обертання, але знижується контроль за м'ячиком
  • чим більше шарів деревини, тим краща якість інвентарю
  • варто особливу увагу приділити підбору ручки - вона повинна максимально зручно лежати у вашій руці
  • для атакуючого стилю підійдуть швидкісні ракетки, а для захисного - вироби з хорошими характеристиками обертання і контролю

За грою в настільний теніс ви не лише весело проведете дозвілля, але поліпшите координацію, концентрацію, уважність і швидкість реакції. Ви в ігровій формі залучите практично всі м'язові групи і нормалізуєте роботу дихальної та серцево-судинної системи. Індивідуальна ракетка - ваш ключ до перемоги, який важливо підібрати відповідно до рівня підготовки та стилю гри.

Навіщо потрібна індивідуальна тенісна ракетка?

Компанія "Інтер Атлетика" пропонує великий асортимент ракеток для настільного тенісу за кращими цінами в Україні. У нас є ракетки для дітей, для новачків і для професійних гравців. Вироби провідних світових виробників таких, як Stag, Sponeta допоможуть вам в напрацюванні техніки та вдосконаленні майстерності.

Правильно підібрана ігровий інвентар - запорука комфортної гри і яскравих емоцій!

Вас зацікавить
713
322
288
742
1 150
483
776