097 184 30 63
  1. Блог

Вибираємо тренування для себе

Вибираємо тренування для себе

Якщо ви вирішили пов'язати своє життя зі спортом, то потрібно постаратися займатися саме тим, що вам, перш за все, буде цікавий. Наприклад, людини, яка не розуміє «навіщо тягати залізяки», навряд чи зацікавлять важкі силові тренування. Як і навряд чи можна «змусити» займатися кардионагрузками того, хто віддає перевагу спокійній і щадні навантаження. У цій статті ми розповімо про те, як підібрати вид спорту, який максимально буде підходити саме вам.

Найпопулярнішими є, звичайно ж, фітнес і силові тренування. Причому, повноцінно займатися ви зможете і вдома, достатньо лише придбати тренажер. А вибрати спортивне устаткування ви можете, наприклад, тут. Але також не варто забувати про існування ігрових видів спорту, дізнатися, який інвентар вам знадобиться для них, ви можете дізнатися тут. Давайте докладніше розглянемо особливості кожного з варіантів.

Фітнес-тренування

Якщо ви тільки-тільки починаєте займатися, то головний рада - починайте з малого. Вашому організму потрібно звикнути до навантажень. У цьому плані чудово підійдуть фітнес-тренування: зазвичай в програму включають досить простий набір вправ, який виконати під силу людям навіть з мінімальною фізичною підготовкою. Головний секрет полягає в тому, що руху виконуються дуже інтенсивно. Тому на тренуваннях намагайтеся викладатися на повну і результат не змусить себе довго чекати.

Силові навантаження

Вправи з обтяженням - прекрасний спосіб поліпшити вашу фігуру. Силові тренування однаково ефективні як для тих, хто збільшує м'язову масу, так і для тих, хто працює над рельєфом. Але пам'ятайте: дуже важливо дотримуватися техніки безпеки - не намагайтеся «взяти» занадто великі ваги, якщо ваше тіло ще не готове до такої навантаженні. В іншому випадку існує ризик отримати травму.

Кардіотреніровки

А якщо ж ваша головна мета - швидко і ефективно спалити зайвий жир, включіть в свою програму тренувань кардіо. Ви можете використовувати бігову доріжку, велотренажер, степпер, орбітрек - чергуйте тренування: чим більше розмаїття, тим більша ймовірність, що вони вам не набриднуть.

Ігрові види

До речі, про різноманітність. Далеко не завжди спорт - це «монотонна робота». Величезною популярністю користуються так звані ігрові види спорту: ви одночасно розважаєтесь і даєте гарну навантаження своєму тілу. Та й варіантів - хоч відбавляй: футбол, волейбол, настільний теніс, водне поло, більярд - вибирайте те, що вам більше подобається і грайте з задоволенням.