097 184 30 63
  1. Блог

Що слід знати, вибираючи футбольний м'яч

Що слід знати, вибираючи футбольний м'яч

Футбол на сьогоднішній день - найпопулярніший вид спорту в світі. Кожен з нас, якщо й не пробував сам грати, то точно чув про нього. Звичайно, жодна гра не обійдеться без найважливішого інструменту - футбольного м'яча. Такі активні заняття захоплюють як дітей, так і дорослих.

Для когось це професія, а для інших футбол - це хобі, яке допомагає відволіктися від повсякденної суєти, виплеснути негативні емоції, зарядитися прекрасним настроєм і зміцнити своє здоров'я.

Важливо враховувати кілька критеріїв

Щоб отримати задоволення від гри, необхідно підібрати якісний аксесуар. На сьогоднішній день існує величезний вибір. Виробники намагаються максимально вдосконалювати продукт, враховуючи думки заслужених футболістів.

В першу чергу, потрібно відзначити, що виділяють 4 основних типи за призначенням:

  • професійні;
  • матчеві;
  • тренувальні;
  • для міні-футболу (відмінне рішення для аматорських ігор).

Скільки коштує футбольний м'яч? Ціна залежить безпосередньо від бренду, використаних матеріалів, класу.

Відмінні риси і характеристики:

Розмір. Універсальним є п'ятий (size 5), який використовується як в спорті, так і в любительських іграх. Рекомендовано для вікової групи від 12 років та старше.

Тиск може бути різним і залежить від «класу» винаходу. Тиск стандартного предмета 5-ого розміру становить від 0,6 до 1,1 bar. Для визначення даного показника використовують спеціальний манометр. Виробник вказує максимально допустиму величину на п'ятикутнику (де знаходиться ніпель).

Зовнішнє покриття. Моделі можуть бути виготовлені як з натуральної шкіри, так і з високоякісного синтетичного матеріалу, який відрізняється високою міцністю і надійністю. Синтетика є двох типів:

  • Поліуретан (PU). Відрізняється довгим терміном служби. Якісне покриття сприяє тому, що інвентар не твердне на холоді і не втрачає вигляд. Він приємний на дотик. Чим товстіший шар, тим легше управляти агрегатом.
  • Полівінілхлорид (PVC). Швидко зношуються і втрачають первісну форму, піддаються впливу холоду. Перевага - дешевша вартість в порівнянні з поліуретановими.

Шов. Під основним покриттям знаходиться підкладка з текстилю, яка допомагає продовжити термін служби. Матерія склеюється хрест-навхрест, щоб спорядження довше тримало необхідну форму. Варто відзначити, що в більш дорогих моделях має бути не менше трьох таких шарів. Шов може бути:

  • Машинний. Головною перевагою є доступна ціна. Не відзначається дуже високою міцністю.
  • Ручний. Для такого шва використовується більш товста нитка, яка забезпечує надійне з'єднання всіх деталей.

Камера. Дуже важливий елемент. Основу виробляють з:

  • Латексу, який має еластичність, надає снаряду м'якість, володіє відмінним відскоком. Латексні миттєво приймають початкову форму після удару по ньому. Латексна «внутрянка» завжди цільнолита.
  • Бутилу. Більш жорсткий, але менш чутливий. Він відмінно зберігає тиск. Іноді камера склеюється з чотирьох окремих частин.

Вага стандартного снаряда - 396-453 гр; окружність - 67,5-70 см.

Купити недорогий футбольний м'яч в Україні можна в будь-якому спеціалізованому магазині, де кваліфіковані співробітники допоможуть зробити правильний вибір. Важливим є той факт, що високоякісні моделі проходять тест по 6-ти критеріях: на вагу, окружність, втрату тиску, вологопоглинання, відскок і сферичність. Матчеві агрегати мають спеціальне маркування.

Поради по догляду

Щоб спорядження прослужило довше, слід дотримуватися простих правил по догляду:

  • Після використання трохи приспускати.
  • Протирати вологою тканиною. Просихати предмет повинен природним шляхом (бажано на відкритому повітрі). Не слід «просушувати» феном! Не залишати на поверхні опалювальних приладів!
  • Перед грою накачайте до потрібних параметрів (зазвичай величина вказується на п'ятикутнику з ніпелем).

Купити м'яч можна як в Києві, так і в іншому регіоні України. Отримуйте задоволення від свого хобі, використовуючи тільки якісні аксесуари.

Вас зацікавить
943
840
851
863
900
1 357
621
950
900
736
575
437
518
805
943