097 184 30 63
  1. Блог

Функціональні петлі - майбутнє в світі спорту

Функціональні петлі - майбутнє в світі спорту

Ні для кого не секрет, що кожен з нас мріє мати красиве тіло. На жаль, природа не всіх нагороджує досконалими формами. Щоб поліпшити стан здоров'я та привести тіло в тонус, люди вибирають найбільш оптимальний вид спорту, з огляду на рівень фізичної підготовки. Чому ж віддати перевагу? Адже в сучасному світі так багато різних напрямків: кардіотренування, гімнастика, фітнес, степ-аеробіка і т.п. Останнім часом набрав популярності функціональний тренінг, який, звичайно ж, не обійдеться без основного предмета - функціональних петель.

Функциональные петли – будущее в мире спорта

Перевага даного виду навантажень полягає в тому, що можна задіяти навіть найглибші м'язи.

Головні конструктивні особливості

Устаткування являє собою модернізований аналог гімнастичних кілець. Відмінно підходить для занять в тренажерному залі, в домашніх умовах, під відкритим небом. У наші дні ринок пропонує величезний вибір винаходів, які відрізняються за виробником, вартістю, використаними матеріалами. Важливим є той факт, що оригінальна продукція іменитих брендів виготовлена з матеріалів найвищої якості та володіє високою функціональністю.

Тому, вибираючи спорядження, слід звернути увагу на такі характеристики:

  • Кріплення. Дуже добре, коли є поділ системи підвісу. У новіших моделях можна фіксувати снаряди безпосередньо на точках з'єднання, що забезпечує комфорт і зручність під час проведення вправ. У старіших винаходах петля являється частиною всього кріплення, що не зовсім зручно, адже, щоб зняти спорядження, необхідно спочатку його послабити, а потім протягнути через кільця. Важливо відзначити, що тип кріплення може бути як підвісний, так і дверний.
  • Регулювальні пряжки. Виробники постійно вдосконалюються, намагаючись знизити вагу, при цьому максимально підвищити швидкість регулювання. Купити функціональні петлі в Україні можна як з пружинною фіксацією, так і з механічною. В останньому варіанті конструкція фіксаторів схожа на такі, як використовуються в рюкзаках та сумках (вони більш міцні, а також здатні витримати інтенсивні навантаження).
  • Ручки. Зазвичай виготовлені зі сталі. Зверху «залиті» високоміцним пластиком. Рукоятки (в місці хвата) покриті м'яким шаром уретану, або мають гумове покриття. Важливо відзначити, що гумовий шар забезпечує більш тривалий термін служби. Лямки для стоп повинні запобігати зісковзуванню ніг.
  • Карабіни петель. Відрізняються за формою та розміром. Вони витримують вагу до 160-180 кг.
  • Подовжувач. Дозволяє підвісити снаряд до нестандартних кріплень навіть на вулиці.
  • Готова програма. Практично всі спортивні пристосування комплектуються дисками з готовими тренувальними програмами. Кожен користувач має змогу самостійно вибрати відповідну, з огляду на можливості свого організму.
Функциональные петли – будущее в мире спорта

Ви можете купити недорого петлі як в Києві, так і в будь-якому іншому регіоні України. Спочатку дане пристосування було розроблено для навчання морських піхотинців і військових. В наші дні такий предмет користується популярність у багатьох країнах світу. Можна використовувати як для звичного тренінгу, так і для підготовки спортсменів в різних галузях - фітнесі, футболі, хокеї, єдиноборстві і т.д.

Особливості сучасних «гімнастичних кілець»

  • Універсальність. Не потребують особливих навичок в експлуатації, що дозволяє займатися людям різного віку, починаючи від школяра і закінчуючи пенсіонером, а також будь-якого рівня фізпідготовки.
  • Невеликі розміри. Зазвичай до комплекту покладається сумка або рюкзак. Пристосування легко складається, займає зовсім небагато місця. Ви завжди можете захопити «спортивного помічника» з собою. Рюкзаки практичні, адже, накинувши його на плечі, Ви можете зробити розігріваючу пробіжку перед основною програмою.
  • Практичність. В ході вправ повторюються Ваші повсякденні рухи, які Ви звикли повторювати щодня, виконуючи домашню роботу: мити посуд, піднятися з дивана, нахилитися і т.п.
  • Варіативність. Кожне тренування можна урізноманітнити новими вправами. Кількість рухів підкорить своїм різноманіттям не тільки новачка, але навіть досвідченого спортсмена.

Переваги тренувань

  • Використовується власна вага. Це допомагає вдосконалити рівновагу, координацію, силу. Можна застосовувати невеликі додаткові грузи, що дає можливість домогтися максимального ефекту.
  • Підтримується загальний тонус. Задіяна навіть кісткова система.
  • Рівномірний розподіл навантаження по всьому організму.
  • Тренуються всі м'язові групи.
  • Перед початком занять рекомендується консультація фахівця (лікар, тренер).

Дізнатися скільки коштують якісні функціональні петлі можна в нашому інтернет-магазині, де Ви завжди зможете отримати грамотну консультацію досвідчених фахівців, які допоможуть зробити правильний вибір.

Вас зацікавить