097 184 30 63
  1. Блог

Степ-платформи відкривають нові можливості

Степ-платформи відкривають нові можливості

Струнке підтягнуте тіло - запорука впевненості в собі. Яка представниця прекрасної статі не бажає виглядати привабливо? Звичайно, щоб досягти бажаних результатів, необхідно регулярно виконувати фізичні вправи. Більшість жінок віддають перевагу фітнесу, гімнастиці та аеробіці. Відмінно урізноманітнюють звичну систему тренувань степ-платформи. Спорядження за зовнішнім виглядом нагадують невеликі лавки. Заняття на них імітують спуск і підйом по сходах, різноманітні стрибки і т.п.

Степ-платформи відкривають нові можливості

Такий простий у використанні снаряд підкорив багатьох користувачів у всіх куточках світу.

За допомогою пристосування можна:

  • підвищити тонус м'язів;
  • розвинути координацію, рівновагу і витривалість;
  • поліпшити силові показники, осанку і діяльність дихальної системи;
  • зняти стрес і втому після напруженого робочого дня.

На що звернути увагу при купівлі обладнання

Сучасний ринок пропонує широкий вибір винаходів, які відрізняються по конструкції, вартості і виробнику.

На які основні характеристики слід звернути увагу:

Матеріали. Каркас виготовлений з високоякісного металу всередині, який покритий міцним пластиком. Нековзке рифлене покриття дошки забезпечує хороше зчеплення взуття з самою поверхнею спорядження. Прогумовані нижні частини опори запобігають ковзанню снаряда по підлозі, забезпечуючи стійке положення. Це зводить до мінімуму ризик отримання травм.

Міцність і вага. Високоміцний продукт не повинен важити менше 8-10 кг. При виборі необхідно враховувати і свою власну вагу (зазвичай виробник вказує максимально допустиму). Ціна на степ-платформу також залежить і від міцності. Дошка не повинна прогинатися або пружинити при вистрибуванні на неї. Якісний винахід витримує тривалі й інтенсивні навантаження.

Габарити. Ще один дуже важливий момент. Оптимальні розміри за рекомендаціями досвідчених тренерів:

  • довжина - 0.8-1.2 метра;
  • ширина - не менше 35-40 см (або до розміру взуття спортсмена додати по два сантиметри з кожного боку);
  • висота - 10 см мінімальна. Більшість моделей оснащені механічним регулюванням (2-3 рівня з кроком в 5 сантиметрів). Починати потрібно з самого нижнього положення.

Конструкція опор. Можуть бути розбірні, а також ті, що переконфігуровуються (деталі знімаються). Зручніше і практичніше використовувати останній варіант, адже вони не загубляться, а при сильному ударі не розлетяться.

Амортизаційні властивості. Високоякісний пластик трохи гасить вібрацію, що дає можливість зняти частину навантаження з хребта і суглобів.

Які існують основні види

Купити степ-платформу можна в будь-якому місті України: Києві, Одесі, Миколаєві, Харкові, Дніпрі та інших.

Степ-платформи відкривають нові можливості

Важливо відзначити, що спорядження можуть бути різних типів:

  • Нерегульовані. Монолітна конструкція, в якій немає можливості змінювати висоту. У сучасному світі не користується широкою популярністю.
  • Регульовані (збірні). Для регулювання висоти на них встановлюються спеціальні додаткові секції (зазвичай мають два-три рівні).
  • Балансувальні. Являють собою силіконову надувну півсферу. Комплектуються насосами, еспандерами, що дає можливість урізноманітнити заняття.
  • Конструктор. Багатофункціональний інструмент поєднує в собі витончений дизайн, практичність і інноваційні конструктивні особливості. З кардіо-тренажера з легкістю перетворюється в сидіння зі спинкою, утворюючи кут з основною поверхнею. Рівень нахилу можна регулювати.

Такий інструмент дуже простий у використанні й не вимагає особливого догляду. Важливим є той факт, що займатися на ньому можна як у фітнес-центрі, так і в домашніх умовах. Різні додаткові спортивні пристосування (гантелі, гімнастичні м'ячі, еспандери т.п.) урізноманітнять Вашу тренувальну програму.

Переваги сучасного снаряда:

  • Займає небагато місця. Це дозволяє експлуатувати його навіть в маленькій міській квартирі.
  • Багатофункціональність. Ви маєте змогу проводити різні види тренінгу: кардіо, силові, фітнес.
  • Ідеальний інструмент як для тренування практично всіх груп м'язів, так і для схуднення.

Купити недорого степ-платформу можна в спеціалізованому магазині спортивного обладнання, де кваліфіковані фахівці допоможуть підібрати інвентар, враховуючи всі Ваші побажання та переваги.

Вас зацікавить
3 899
4 500
4 700
9 005