097 184 30 63
  1. Блог

Веселі покатушки на льоду

Веселі покатушки на льоду

Зима - це не тільки сніжок пізньої осені під ногами і білий горизонт. Це привід для подарунків і новорічних свят, а також для сімейного веселощів і відпочинку. Для мобільних телефонів, яке нам подарувала зима - це катання на льодовому покритті! Тому, для справжніх веселощів Вам знадобляться кращі ковзани, які бувають чотирьох видів: фігурні, бігові, хокейні та дитячі. За рівнем підготовки також поділяються на аматорські, напівпрофесійні і професійні. Ми допоможемо підібрати оптимальний варіант, який точно сподобається Вам!

Основні моменти

У правильних виробів в наявності жорстка, шкіряна підошва. Найвдаліше, якщо це натуральний матеріал з швидковисихаючої устілкою всередині і спеціальним язичком з виїмкою. Він повторює форму ступні і не йде в бік. Перевірте наявність подушечки, яка відповідає за підтримку п'яти і захист щиколотки від пошкоджень і травм. Якщо окремо придбати анатомічні устілки, тоді Вам буде дійсно комфортно. Вибирайте м'яку, але щільну шкіру, мова - добре прошитий, з широким відстанню між отворами для шнурування.

Веселі покатушки на льоду

Зазвичай полози виконуються з нержавіючої сталі, яка проходить високу ступінь гарту. Дорожчі версії пропонують знімні полози, оскільки зношується сама основа. Надійний показник - це матовий блиск. Їх не доведеться часто заточувати, на льоду показують гарне ковзання. Можете приїхати в будь-який спортивний магазин, щоб прислухатися до своїх відчуттів і приміряти парочку. Так Ви зможете визначитися з параметрами, які замовте в інтернет шопі, адже саме там товари будуть набагато дешевше. Визначте стійкість голеностопа, щоб уникнути травм на ковзанці.

Тепер поговоримо про те, як вибрати розмір ковзанів. Оптимальне рішення + 1-1,5 розміру, оскільки Ви будете надягати під черевик теплі шкарпетки. Але, місце повинно залишатися, щоб ніжка не потіли і дихала. У такій «взуття» Ви відчуваєте себе комфортно, тому модель слід перевірити на стійкість. Подивіться на підошви - носок знаходиться на одному рівні з каблуком, щоб не виникли питання з симетричністю.

Звичайно, Ви можете підібрати пару там, де її дають на прокат. Але, це буде платно і на ковзанці розбирають відповідне взуття і залишається та, що вже неабияк зносилася. Тому, краще мати власний варіант, який ідеально підходить Вам і відповідає всім нормам безпеки.

Питання під гострим кутом

Першочергова важливість - це наявність леза, яке заточується під жолобок з радіусом 11-15 мм. Це спеціальна виїмка, що йде по краю полоза. Саме від професіоналізму зробленого жолобка залежить якість виконуваних трюків. Таким чином формуються два ребра: зовнішнє і внутрішнє. Вони дозволяють утримувати рівновагу, щоб спортсмен не падав на якусь із сторін і міг правильно відштовхнутися. Тому після тривалих тренувань необхідно обов'язково відновлювати канавку, щоб забезпечувати безпеку пересування.

Веселі покатушки на льоду

Звертайтеся в спеціалізовані майстерні, щоб не зіпсувати леза. Можна зробити канавки різної глибини, але якість заточування на непрофесійному обладнанні буде низьким. Якісний верстат повторює обриси профілю з однаковим навантаженням при гарній налаштування. Тому коли будете перевіряти роботу майстра, просто поставте свою пару на підлогу. Якщо вона стоїть прямо і рівно, тоді Ви залишитеся впевнені в тому, що все пройшло вдало. Леза розраховані на певну кількість заточек, тому не варто їх відносити в майстерню занадто часто.

Секрет тривалого користування

Щоб поза льодових пригод Ваші покупні моделі не зношувалися, надягайте на них особливі чохли, які можна знайти в онлайн магазині. Найчастіше вони виконуються з дерева, пластика і гуми. Краще мати кілька таких «мішечків». Наприклад:

  • М'які дозволяють вбирати надмірну вологу і роблять процес перенесення максимально захищеним;
  • Жорсткі також підходять для пересувань від катка і до роздягальні;
  • Ганчіркові чохли захищають від потертостей і порізів, а також закривають шнурівку в процесі катання. Так Ви будете впевнені, що розв'язався шнурок не стане причиною падіння. У зимову пору року вони використовуються в якості утеплення для ніг.

Як правильно доглядати?

Навіть найкрутіші ковзани вимагають повноцінного догляду. Ось самі основні моменти, які потрібно враховувати:

  • Не намагайтеся сушити їх над плитою або на батареї;
  • Остерігайтеся найголовнішого ворога - іржі. Якщо Ви побачили її в одному місці, вона навряд чи назавжди покине сталь. Тому витирайте вироби, щоб вони залишалися сухими;
  • Намагайтеся змащувати шкіру кремом або вазеліном, перед тим як надовго їх прибирати. Набейте порожнину пакетами, змастіть машинним маслом дрібні деталі і після цього акуратно загорніть в папір, щоб заховати в комору;
  • Щоб зберегти гостроту, не тримайте в сумці або в чохлі довгий час. Збереження забезпечується при відповідній вентиляції.

Бажаємо Вам приємного катання і насолоди зимовими святами наповну!