097 184 30 63
  1. Блог

Позбудьтеся зайвого – лишіть тільки красу!

Позбудьтеся зайвого – лишіть тільки красу!

З появою перших сонячних промінців хочеться скинути із себе зайві шари верхнього одягу і насолоджуватися весняним теплом. Милуватися власним зображенням в дзеркалі, похвалитися міцною імунною системою, викласти в соціальні мережі пару десятків фотографій ідеальних кубиків преса чи прокачаний біцепс можуть дозволити собі всі, хто займається власним здоров'ям і має спортивну статуру.

Позбудьтеся зайвого – лишіть тільки красу!

Любити себе - любити спорт. Це не означає, що вам потрібно з ранку до вечора тренуватися, щоб привести себе в форму. Достатньо вибрати спортивний напрямок, що буде по душі, правильно скласти тренувальну програму, враховуючи можливості та особливості власного організму та поставлені спортивні цілі. До того ж займатися в задоволення можна дома, що робить тренувальний процес ще доступнішим. Ви заощаджуєте кошти на придбанні абонементу для відвідування тренажерки, вибираєте зручний час для тренувань. Представниці прекрасної статі віддають перевагу фітнесу. Існує багато різноманітних вправ, спрямованих на схуднення, опрацювання як комплексно всього тіла, так і проблемних зон. Але найголовніше, що ви маєте запам'ятати, - результат обов'язково порадує вас, якщо ви дисциплінуєте себе і будете систематично тренуватися.

Що потрібно знати про фітнес кожному?

Більшість людей, починаючи шлях під назвою "тренування", чекають відразу на результат. Буквально після першого заняття хочеться побачити в дзеркалі витончену фігуру. Пам'ятайте: зайві кілограми підуть, ви обов'язково побачите рельєфні м'язи та бажані обриси, але потрібно зовсім трохи почекати та регулярно займатися. Тренажери та аксесуари для фітнесу допоможуть досягти поставлених цілей.

Фітнес сприяє не тільки розщепленню жирових відкладень. Регулярні заняття - запорука спортивного красивого тіла і прекрасного настрою. Активні рухи покращують кровообіг, сприяють нормалізації обмінних процесів в організмі та виробленню ендорфінів - гормонів щастя. Шкіра набуває пружності та здорового блиску, підвищується самопочуття, омолоджується організм, а фігура стає стрункою і підтягнутою.

Не всі види вправ підходять кожному. Рекомендується перед початком тренувань проконсультуватися у лікаря, скласти разом з тренером індивідуальну програму, яка підійде саме вам. Що не менш важливо і зручно - займатися можна вдома, на вулиці, в залі - де вам буде зручніше.

Види фітнесу

Існує багато різних напрямків, тому зовсім просто вибрати комплекс вправ, які будуть максимально відповідати фізичній формі, поставленим цілям, вікові.

Позбудьтеся зайвого – лишіть тільки красу!
  • Степ-аеробіка - комплекс вправ, які виконуються на спеціальній платформі. Ритмічні рухи сприяють зміцненню м'язів сідниць, стегон, преса.
  • Pole dance - сучасні танці на пілоні з елементами гімнастики і розтяжки. Для виконання завдань потрібна хороша підготовка, гнучкість тіла і сила в руках. Не переживайте, якщо не все вийде виконати з першого разу, але завзятість і труд все перетруть.
  • Танець живота подарує справжню насолоду і вам, і глядачам. Заняття проходять під музику, в ході яких працюють ноги, живіт, спина, руки.
  • Пілатес - стрункість, рельєфні обриси і витончена постава. Пілатесом займатися можуть всі охочі, незалежно від віку, витривалості і рівня фізичної підготовки.
  • Аквааеробіка спрямована на ефективну боротьбу із зайвою вагою. Вправи виконуються у воді, тому організму доведеться затратити більше зусиль на сам процес, отже, витрачається більше калорій в ході тренінгу.

Правила ефективних фітнес-тренувань вдома

  • Дисциплінуйте себе. Намагайтеся займатися в один і той же час, тоді в призначений час ваше тіло буде нагадувати вам про фітнес.
  • Вибирайте зручний час. Ранкові тренування зарядять бадьорістю, вечірні позбавлять від стресу і втоми, денні вважаються найбільш ефективними для поліпшення метаболічних процесів.
  • Не їжте мінімум за годину і ще годину після тренінгу. Можете поекспериментувати, але займатися на повний шлунок некомфортно.
  • Вибирайте спортінвентар, за допомогою якого можна максимально урізноманітнити програму, зробити її цікавою, корисною та ефективною.

В Україні купити аксесуари та тренажери для фітнесу можна в інтернет-магазині "Інтер Атлетика". Еспандери, медболи, килимки, бодібари, степ-платформи та інше обладнання допоможуть перетворити тіло, надавши йому спокусливі обриси. Якщо будете займатися без пропусків, за умови грамотно складеної тренувальної програми, ви обов'язково побачите в дзеркалі результати своєї праці.