097 184 30 63
  1. Блог

Стійка для гантелей – безпека і комфорт тренувального процесу

Стійка для гантелей – безпека і комфорт тренувального процесу

Силова зона в тренажерному залі – місце, де спортсмен працює з найрізноманітнішим інвентарем: тренажери, мультистанції, штанги, гирі. Для максимальної зручності, комфорту і безпеки при заняттях з гантелями в професійному чи домашньому спортзалі знадобиться стійка для гантелей. Обладнання дозволяє раціонально використовувати приміщення, оскільки весь необхідний інвентар знаходиться в одному місці, а не розкиданий по всьому залу. Вам не доведеться шукати, куди закотилися потрібної ваги гантелі, а від тренувального процесу ви отримаєте максимум задоволення.

Навіщо потрібна підставка для гантелей?

Це незамінне обладнання в арсеналі будь-якого тренажерного залу. А останнім часом його все частіше купують і для облаштування домашнього спортзалу. Це зручно, комфортно та безпечно! Стійка під гантелі не займає багато місця, при цьому розрахована на зберігання кількох пар одиниць різної ваги снарядів. Вони обладнані спеціальними амортизаційними підп’ятниками, які запобігають ковзанню та забезпечують стійкість спортінвентарю.

Як правило, кожен монобренд пропонує підставки, які розраховані для зберігання гантелей певного виду, ваги та форми. Такий варіант підходить більше спортивних залів: все виглядає естетично і на підставці певного виробника зберігаються гантелі цього ж бренду, що дуже зручно. Для дому сміливо можна вибирати універсальні моделі – вони призначені для розміщення снарядів будь-якої ваги та розміру.

стійка для гантелей

Переваги використання підставки під гантелі

  • Економія простору. Необхідний інвентар буде акуратно складений в одному місці з доступом для швидкої зміни робочих снарядів.
  • Зручність експлуатації. Можна розсортувати гантелі за розміром та вагою, що скоротить час на пошуки інвентарю потрібної ваги.
  • Безпека. Стійки потрібні не тільки для комфорту, але також для безпеки тренувального процесу. Спортсмен бере гантелі під правильним кутом, що мінімізує ризик вислизання з рук та їх падіння. Інвентар зберігає презентабельний зовнішній вигляд протягом тривалого періоду, також не пошкоджує покриття для підлоги.

Стійки для зберігання гантелей бувають наступних видів

Ринок товарів для спорту пропонує різні моделі. У чому їх відмінності та якому варіанту надати перевагу?

  • Одноярусні. Зручний, практичний та безпечний варіант. Бувають з суцільними або індивідуальними відсіками для гантелей. Підходять для маленької зали або для дому.
  • Багатоярусні. Призначені для зберігання великої кількості снарядів, тому є чудовим рішенням для тренажерних залів, оскільки на мінімальній площі можна розмістити велику кількість одиниць інвентарю.
  • Вертикальні та Х-подібні. Займають менше місця, якщо порівнювати з багатоярусними підставками під гантелі, стануть відмінним рішенням для домашнього спортзалу чи тренажерки сімейного типу.
стійка для гантелей

Підведемо підсумки

Без даного обладнання не обійтися при облаштуванні спортивного залу. Підставка під гантелі – безпека, зручність і заощадження часу в ході тренувального процесу. І спортсмени, звичайно, нададуть перевагу залу, де піклуються і цінують їх потреби.

Чи варто купити стійку для гантелей в дім? Залежить від арсеналу спортінвентарю в вашому домашньому залі. Якщо у вас 1-2 пари гантелей, обладнання вам не знадобиться. Якщо ж ви професійно займаєтеся спортом і у вас є гантелі на всі випадки життя, задумайтеся про купівлю. Пам'ятайте: грамотно організована зона для занять спортом – один з ключових моментів стабільної і успішної роботи спортзалу та досягнення поставлених цілей.

В каталозі інтернет-магазину Inter Atletika ви можете купити стійки для зберігання гантелей для дому та залу з доставкою по Україні.

Вас зацікавить