097 184 30 63
  1. Блог

Як займатися на біговій доріжці

Як займатися на біговій доріжці

Для сучасного спортивного комплексу або домашнього спортзалу бігові доріжки є пріоритетним напрямком, оскільки вони належать до найбільш ефективних і часто використовуваних кардіотренажерам. До того ж, бігова доріжка для дому - це самий простий і доступний всім віковим групам спортивний тренажер.

На ньому може вільно займатися і добре тренований спортсмен, і сердечник зі стажем. Головне - вірно спланувати тренування і розподілити навантаження. У перші дні зовсім не обов'язково слідувати прискореним темпами. Не забувайте, що великі звершення починаються з маленьких кроків, йдете до мети впевнено і послідовно.

Комфортні заняття

Заняття на бігових доріжках від виробників з світовим ім'ям не тільки корисними для здоров'я вашого організму, але максимально комфортними. Тренажер сконструйований таким чином, що при бажанні можна змінити швидкість руху бігового полотна і кут його нахилу. До того ж, тренування зручно поєднувати з прослуховуванням улюбленої музики та переглядом телепередач.

Корисно комбінувати кардіотренінг з силовими вправами, тому для комплексних занять непогано буде купити гантелі розбірні, а також задуматися про придбання додаткових спортивних аксесуарів.

Правила використання

Для того щоб ефективно використовувати бігову доріжку в домашніх умовах, потрібно дотримуватися певних правил.

  • Перше стосується початкових швидкостей. У більшості випадків полотна тренажерів влаштовані таким чином, що швидкість у них наростає поступово, однак може трапитися всяке. Перед включенням ноги треба поставити таким чином, щоб рухається полотно виявилося між ними. Ставати на доріжку краще всього тоді, коли вона рухається з невеликою швидкістю.
  • Не покладатися великих надій на страхувальні рукоятки. Звичайно, коли ви вперше встаєте на доріжку, то краще триматися за них якийсь час. Але якщо ви звикнете постійно триматися за ручки попереду себе, то ваше тіло буде злегка нахилятися тому, що призведе до перевантаження суглобів і ліктьових кісток.
  • Під час пробіжки дивіться тільки вперед. У зворотному випадку ймовірність збитися з кроку зростає, і ви ризикуєте отримати травму. Якщо хто-небудь покличе вас під час виконання вправ, не повертайте голову занадто різко. Все перераховане може здатися очевидним, але багато падають з доріжки саме в результаті недотримання цих тривіальних правил.

Якщо у вас є питання - залишайте їх у коментарях, досвідчені консультанти із задоволенням на них дадуть відповідь.


Попередня стаття: Яку дієту вибрати?