097 184 30 63
  1. Блог

Яку дієту вибрати?

Яку дієту вибрати?

Якщо ви вирішили схуднути, то в першу чергу, напевно задумаєтеся про дієту. Проте не варто захоплюватися занадто радикальними дієтами: чим стрімкіше втрата ваги, тим вище ризик повернути скинуті кілограми назад - ще й з «бонусом». Тому потрібно постаратися просто правильно харчуватися і регулярно. Запам'ятайте, що головне - це забезпечити організм всіма необхідними елементами - білками (будівельний матеріал для м'язів), вуглеводами (заряджають енергією) і жирами (необхідні для підтримування суглобом здоровими). У цій статті ми поговоримо про те, яким харчування слід віддавати перевагу, якщо ви хочете схуднути.

Обов'язково займайтеся спортом!

Жодна дієта не принесе бажаного результату без занять спортом. Звичайно, якщо урізати харчування, то можна схуднути, але тіло при цьому буде виглядати в'ялим. Тому обов'язково включайте в свою програму схуднення заняття спортом. Найбільш ефективний спосіб швидко схуднути - заняття кардіо.

Для цього чергуйте заняття на таких кардіотренажерах:

  • Бігова доріжка - найпопулярніший тренажер, завдяки якому ви зможете спалити жир зі всього тіла.
  • Орбітрек - своєрідна альтернатива біговій доріжці, проте навантаження виходить більш м'якою і щадною.
  • Велотренажер - підійде для тих, кому особливо потрібно підтягнути м'язи стегон і сідниць. Також для цих цілей можна використовувати степпер.

Якщо ви будете вести активний спосіб життя, то вам не доведеться обмежувати кількість їжі. Однак її обов'язково потрібно замінити на більш якісну.

Наприклад, нежирне м'ясо і овочі можна їсти практично в необмеженій кількості, не побоюючись зайвих кілограмів

Білкова дієта - для рельєфу

Якщо ви хочете знайти красиве рельєфне тіло - слід віддавати перевагу білковій дієті. Вживаючи в їжу нежирні білкові продукти (при цьому, максимально скоротивши прийом вуглеводів), всього за 3-4 тижні ви зможете досягти хорошого результату. Проте обов'язково треба займатися спортом - виконувати вправи з обтяженням або займатися кардіо.

Що стосується вашого щоденного раціону, то він може виглядати приблизно наступним чином:

  • Сніданок. На сніданок ви можете їсти яєчню, омлет з шматочком зернового хліба і овочами. З ранку можна пити каву - він допоможе прокинутися і прискорити метаболізм.
  • Полуденок. Якщо відчуваєте голод протягом дня, його можна «заглушити», з'ївши жменю горіхів, йогурт або фрукт - наприклад, банан або яблуко.
  • Обід. На обід їжте нежирне м'ясо - телятину, яловичину, курку, індичку - приготована на пару або грилі. В якості гарніру використовуйте овочеві салати, злегка окропивши оливковою олією.
  • Вечерю. На вечерю їжте рибу, віддаючи перевагу лосося і форелі. Також можна їсти сир, пити кефір - ці продукти допоможуть вгамувати голод.
  • протягом дня обов'язково пийте багато чистої води - вона сприяє поліпшенню обміну речовин і допомагає вивести шлаки. А ось вживання кави і чаю бажано звести до мінімуму.