097 184 30 63
  1. Блог

Як вибрати тренера

Як вибрати тренера

Люди які використовують тренажери для будинку повинні вивчити поради инструкоров, щоб не нашкодити собі і отримати максимальний ефект від тренувань. Якщо ви ніколи раніше не займалися спортом, то вникнути у всі тонкощі буде дуже складно. Наприклад, в силовому тренінгу програма тренувань буде залежати, насамперед, від ваших цілей. До того ж, існує безліч відмінностей у чоловічому та жіночому тренінгу, «розібратися» з якими непросто. Це ж стосується й інших видів спорту: щоб навчитися плавати, дуже важливо підібрати тлумачного інструктора, який, насамперед, навчить правильно дихати і розповість про основи техніки безпеки.

Зверніть увагу на спеціалізацію

Якщо ви хочете добитися успіху в якомусь певному виді спорту, то шукати треба інструктора, який спеціалізується саме на цьому виді спорту. «Універсальних» тренерів не буває: отримати достатній досвід відразу в кількох дисциплінах - практично нереально.

Ще один важливий нюанс - зовнішній вигляд вашого тренера. Наприклад, чоловік, який хоче наростити м'язову масу, буде вибирати саме ту людину, яка може похвалитися достатніми обсягами.

А ось дівчина, швидше за все, віддасть перевагу тренеру спортивної статури, але при цьому володіє більш скромними обсягами тіла, оскільки жінки зазвичай бояться навіть мінімально збільшити обсяги тіла.

Досвід і характер

Більшість спортсменів рано чи пізно замислюються про перехід на тренерську роботу. Але далеко не всі з них розуміють, що для цього потрібні спеціальні навички. Адже щоб досягти позитивного результату, потрібно враховувати індивідуальність кожного клієнта: хтось потребує похвали і м'яких підказках, комусь, навпаки, потрібна «груба» мотивація.

Тому потрібно вибирати тренера, враховуючи наступні параметри:

  • Досвід. Чим більше досвід (і як спортсмена, і як тренера) - тим краще. Також поцікавтеся, чи є у тренера досягнення на професійному рівні.
  • Підхід. Якщо ви відчуваєте, що від вас хочуть отримати виключно гроші - треба шукати іншого тренера. Тут, до речі, є перевага у спортсменів: навіть тренуючи, вони відчувають спортивний інтерес і бажання досягти результатів.
  • Знання. Ваш тренер повинен бути готовий відповісти на будь-які питання - про харчування і тренінгу. До того ж, він обов'язково буде цікавитися вашими відчуттями при виконанні тієї чи іншої вправи: це потрібно, щоб зрозуміти, чи правильно задіяні ваші м'язи.

Вартість (ціна)

Вартість роботи персонального тренера в Києві складає від 1600 до 3000 грн, це залежить від цінової політики тренажерного залу та рівня самого тренера. Місце роботи тренера - зовсім не показник. Трапляється так, що навіть у самих престижних фітнес-клубах працюють малодосвідчені тренера. Тому потрібно орієнтуватися, насамперед, на професійні якості інструктора. Якщо такі є, то вже через кілька тижнів тренувань ви зможете відчути позитивний результат.

Попередня стаття: Як вибрати кардіотренажер
Наступна стаття: Як схуднути без спорту