097 184 30 63
  1. Блог

Гіперекстензія – тренажер для зміцнення спини

Гіперекстензія – тренажер для зміцнення спини

Одна з найпопулярніших вправ в тренажерному залі – гіперекстензія. Це база для розвитку м'язів-розгиначів спини. І для її виконання знадобиться тренажер гіперекстензія. Тренування на даному обладнанні – це особливе згинання тіла в поперековому відділі, яке забезпечує чудове пропрацювання і зміцнення прямих м'язів спини, сідниць і м'язових груп задньої частини стегон. Вправа обов'язково виконується для розігріву хребетних стовпів перед становою тягою, роботою з великою вагою, іншими важкоатлетичними завданнями.

Що таке тренажер для гіперекстензії та яка від нього користь

Конструкція спортінвентарю проста, зрозуміла і призначена для виконання вправи на перерозгинання спини – hyperextension. За що обладнання й отримало свою назву. Класична модель – виконана під кутом лава з м'якими валиками для стегон та ніг. Тренажер досить компактний, тому не займе багато площі у квартирі чи спортзалі.

Систематично займаючись на тренажері для гіперекстензії, ви зміцните м'язи спини, завдяки цьому зменшується ймовірність травмування хребта та сухожилля при виконанні складних важкоатлетичних завдань і роботі з великою вагою. В роботу включається також внутрішня мускулатура, що дає змогу не тільки зміцнити м'язи, а ще й покращити поставу. Дана вправа є гарною профілактикою остеохондрозу та болю в поперековому відділі.

гіперекстензія

Чи потрібен вам тренажер гіперекстензія

Варто купувати спортивне обладнання для домашнього спортзалу? Щоб отримати відповідь, слід відповісти на запитання:

  • Ви відчуваєте біль у поперековому відділі?
  • Ви ведете малорухливий спосіб життя і у вас "сидяча" робота?
  • Ви працюєте з великою вагою?
  • Якщо у вас є принаймні одна позитивна відповідь – купіть гіперекстензію. Систематично тренуючись, ви розвиватимете вищеперелічені м'язові групи, що позбавить болю, поверне гнучкість спині, а ви почуватиметеся чудово.

Які є види лави для гіперекстензії

  • Похила – класичний варіант. Платформа виконана під кутом таким чином, щоб спортсмен отримував помірне навантаження на м'язи. Даний тип обладнання є найкращим варіантом для новачка.
  • Пряма. Платформа розташована паралельно підлозі. Пряма лавка для гіперекстензії забезпечує ефективне опрацювання м'язів поперекового відділу та дає хорошу амплітуду рухів. Виконувати вправи на ній рекомендується людям, які вже знайомі зі специфікою виконання.
  • Зворотній. У ході тренування основне навантаження йде на ноги, а не на м'язи спини, як у прикладі з класичною моделлю. Вважається найменш травмонебезпечною.
  • Кутова. Відмінна риса у конструкції – опори для стоп замінили звичні валики.
  • Римський стілець. Призначений для виконання перерозгинання та інших силових вправ з власною вагою.
гіперекстензія

Як тренуватися на гіперекстензії початківцю

Приступаючи до занять, важливо запам'ятати головне правило: розгинання виконується з прямою спиною. Потрібно впертися стегнами в м'які подушечки, ногами зачепитися за валики або впертися в платформу. Руки схрестити за шиєю, спина пряма, ноги не згинати в колінах, тулуб нахилити таким чином, щоб між стегнами і тілом утворився кут 90 градусів. Повільно повернутися в початкове положення, повторити потрібну кількість разів. Нагинаючись вниз, потрібно робити видих та підніматися на вдиху. Новачкам рекомендується виконувати вправу перерозгинання два-три рази в тиждень по три підходи з кількістю повторів 12-15 разів.

Гіперекстензію купити для залу чи дому – значить інвестувати у здоров'я. Обладнання відрізняється невеликими габаритам, демократичною ціною, простотою використання і воно точно стане незамінним спортивним помічником не лише у фітнес-центрах, але також в домашньому спортзалі.

Вас зацікавить
6 006
Новинка
22 799
13 830
12 912
5 286