097 184 30 63
  1. Блог

Фітнес-програми. Сайкл

Фітнес-програми. Сайкл

Ще один різновид фітнес програм - сайкл, назва якого походить від слова «велосипед». Такий вид тренувань підійде любителям велосипедних прогулянок і бажають швидко скинути зайву вагу. Даний вид тренувань можна проводити як вдома на велотренажері, так і спеціального обладнаних фітнес-залах, або на самому звичайному велосипеді на природі або в міській межі.

Сайкл або як його ще називають - спінінг, покращує стан м'язів рук і ніг, а так само сідниць, живота і до того ж сприяє швидкому скиданню зайвих кілограмів.

Тренування на спеціальних тренажерах мають спільну рису - наявність спеціального екрану, на якому один одного змінюють види різних пейзажів, зміна яких дає сигнал про те, що необхідно змінити ритм або перепочити. Така особливість дає можливість проводити тривалі - близько 45 хвилин тренування і при цьому не обтяжувати себе монотонністю рухів.

Як і перед початком будь-яких тренувань краще проконсультуватися з фахівцем або тренером, для того щоб отримати базову підготовку і навчитися чергувати кардіо і силові вправи. Цей вид фітнес-програми так само має свої рівні складності і відповідні їм комплекси вправ, які дають можливість кожному регулювати свою навантаження залежно від рівня фізичної підготовки.

Наприклад, сайкл рібок аеробіка - одна з найбільш легких і доступних усім, займатися якою можна і в домашніх умовах.

Список деяких програм сайкл рібок аеробіки:

Cycle + - це тренування для підготовлених. У даній методиці занять поєднуються кардіо і силові навантаження протягом одного тренування. За допомогою даного способу зміцнюються м'язи, і спостерігається зниження ваги.

Reebok Cycle Intro - даний комплекс занять призначений для початківців за програмою сайкл рібок на велотренажерах, що імітують гірські велосипеди. В ході цих занять проходить підготовка і навчання основним техніці педалювання. В даному типі тренувань кардіо - вправи займають близько 20 хвилин від загального часу заняття. Reebok Cycle Intro відносять до середнього рівня інтенсивності.

Tour De - щодо попередніх типів, цей розрахований для більш просунутих людей, які вже пройшли курс занять для початківців (не менше 30 уроків на тренажерах гірського типу) і вже стали значно більш підготовленими. Заняття вважаються досить високоінтенсивними.

Trial Bike- заняття для підготовлених на велотренажерах, що нагадують гоночні велосипеди. У заняттях цієї програми кардіо частину займає 30 хвилин. Заняття средневысокой інтенсивності.

Bike Race - комплекс занять, підготовлених на велотренажерах. Програма передбачає уроки високої інтенсивності, кардіо частина становить 35-40 хвилин.

Reebok Cycle Interval - тренування для підготовлених на велотренажерах. В ході цих уроків використовується поєднання кардіо компонентів середньої та високої інтенсивності. Кардіо частина тренування дорівнює 40 хвилин, заняття високої інтенсивності

Наступна стаття: Фітнес для вагітних