097 184 30 63
  1. Блог

Серце, тобі не хочеться спокою

Серце, тобі не хочеться спокою

Слід займатися фітнесом, питання з ряду, а чи зможу я себе змусити. Якщо для вас - це питання не риторичне, то слід звернути свій допитливий погляд спочатку на кардіотренажери.

Для такого твердження у мене є маса причин. Але спершу слід визначитися з кінцевою метою - ви хочете просто скинути зайвий жирок і зміцнити організм, вибудувати, на вашу думку, ідеальну фігуру або посунути з олімпу чемпіонів бодібілдингу. Всі три різновеликі цілі можуть вишикуватися в далекосяжний план, і при цьому, не виключає використання кардіотренажерів на всіх етапах.

Всі спортивні тренажери діляться на два види - кардіо і силові. І, повірте, у слові кардіотренажери, складова «кардіо» не спроста наводить на думку про кардіограмі - тренування з їх використанням дійсно зміцнюють серцево-судинну систему. А серце не даремно називають мотором нашого організму.

Чи Знаєте ви, що щороку від серцево-судинних захворювань помирає 15 мільйонів чоловік! Для порівняння, від усіляких форм раку щорічно відправляється на той світ 7,6 мільйонів людей.

Природно, що знайдуться скептики, як одна моя хороша знайома, яка стверджує, що заняття спортом вбиває набагато раніше, ніж алкоголь і нікотин. При цьому вона не голослівна, а сипле прізвищами спортсменів - мовляв, Володимир Петрович Куц, наш олімпійський чемпіон в бігу преставився у віці 48 років, бігуни брати Знам'янські теж рано з життя пішли, один в 36, другий - у 43 роки. Мовляв, це ще не повний список - білоруський хокеїст Сергій Жолток помер від серцевої недостатності прямо під час матчу. Низка смертей переслідувала гравців київського «Арсеналу» - в повному розквіті сил помер від серцевої недостатності талановитий нападник Шалва Апхазава, потім під час тренування на зборах помер 17-річний Андрій Павицький.

А адже всі вони бігали, стрибали, займалися спортом, який якраз і має зміцнювати здоров'я і серцево-судинну систему, подведшую спортсменів. І завершувала моя знайома свій спіч, спрямований проти моєї пропаганди і агітації, гнівним: «Ти що це, царська морда, мене штовхаєш? Смерті моєї хочеш? Ні що так не зміцнює серце, як хороше «Каберне»...»

На рахунок хорошого червоного вина поганих слів знайти важко, якщо без фанатизму, так на здоров'я. А ось крайності, наведені в аргументації, були скоріше захисною реакцією - відстояти свій усталений ритм життя. Ясна річ, що дівчина цілком усвідомлює різницю між навантаженнями професійних спортсменів і тих, хто прийшов «поганяти жирок». То ж мені сенсація - все і так чудово знають, що профі мають ще більший букет хвороб, ніж прохлаждающиеся під пляжною парасолькою. Тут же головне індивідуальний підхід і помірність у всьому. Тому то й порада - починати саме з кардиотренжеров.

По-перше, на них ви не навантажуєте серце, як на силових тренажерах. По-друге, вони задіють одночасно велику групу м'язів. По-третє, достатньо 10-15 хвилин в день занять, щоб підтримувати своє тіло в хорошій формі. І, по-четверте, кардиотренажер легко вписуються в дамашний інтер'єр, тому не треба долати шлях до фітнес-клубу.

Про те, яку приємну легкість ви отримаєте після занять, вам розкажуть вже при покупці. Як підвищиться витривалість організму, що зміцниться, а що розсмокчеться, ви побачите після деякого часу. А ось, як вибрати з кардіотренажерів, якщо тільки видів у них чотири? Тим більше, що два з них мають хитромудрі назви.

Давайте по порядку.

Велотренажери, бігові доріжки вам особливо представляти не треба. І ті, і інші крім розвитку дихальної системи і зміцнення серцевого м'яза, не погано навантажують м'язи стегон, сідниць і ніг. І ті, й інші вдалі в боротьбі з атеросклерозом і зайвою вагою. Тренажери всі будуть за різною ціною, але це залежить від рівня ваших запитів - сучасні тренажери можуть не тільки виміряти ваш пульс і тиск, але і визначать температуру повітря, освіжать вас потоком повітря вентилятора, порадують музикою з стереосистеми або покажуть улюблений кліп на видеомониторе. Чи треба додавати, що будь-який каприз розрахований на ваші гроші.

Степпери, звучить, чи не співзвучно «степлера», але перекладається просто - «крок» або «сходинка». І імітує ходьбу по сходах. В цьому випадку задіяні м'язи ніг і тазу, тренується рухливість суглобів, нормалізується тиск і поліпшується циркуляція в легенях. Останні моделі оснащені комп'ютерами, що регулюють навантаження, частоту кроків і їх ритм, вимірює пульс.

Еліптичні тренажери на мій погляд самий універсальний і економний вид кардіотренажерів. Із-за застосування еліптичного привідного механізму в системі тренажери отримали назву - орбітрек.

По-перше, він замінює відразу три тренажера, бо поєднує в собі елементи бігової доріжки, степпера і велотренажера.

По-друге, дозволяє одночасно задіяти групи м'язів, працюють при ходьбі, бігу, їзді на велосипеді, при цьому не залишаючи без уваги плечовий пояс, м'язи рук і спини.

В-третіх, еліптична амплітуда руху педалей, знижує до мінімуму навантаження на колінні і гомілковостопні суглоби - нога завжди знаходиться в напівзігнутому стані, що і запобігає небажану навантаження.

В-четвертих, на орбитреках можна виконувати рухи як вперед, так і назад, що дозволяє добре проробляти не "охоплені" іншими кардіотренажерами групи м'язів.

В результаті не нав'язливий висновок вибравши з всієї групи кардіо - або аеробних тренажерів орбітрек, при регулярних тренуваннях, ви досягнете того, чого прагнете при мінімальних затратах і зусиллях: схуднете, зміцніть організм, а також підвищите аеробну здатність організму.

Вас зацікавить
83 790
Хіт
139 650
67 000
215 460
187 530
Новинка
39 100
131 670
147 630
-33%
42 858
28 770
111 720
167 580
29 725
267 330
251 370
33 696
Попередня стаття: Типи статури
Наступна стаття: Фітнес-програми. Сайкл