097 184 30 63
  1. Блог

Сучасний підхід до тренувань з упорами для віджимань

Сучасний підхід до тренувань з упорами для віджимань

Як ефективно в домашніх умовах прокачати м'язові групи грудей та плечей? Можна регулярно віджиматися від підлоги або купити спеціальний тренажер для ще кращого опрацювання м'язів – упори для віджимань. Спортінвентар користується популярністю серед спортсменів, військових та всіх, хто підтримує здоровий спосіб життя.

Що таке упори для віджимань та які завдання вони виконують

Це один з найкращих тренажерів на розвиток м'язів грудей, плечей і трицепсів. Він допомагає підтримувати фізичну форму, ефективно пропрацювати вищеперелічені м'язові групи, сприяє збільшенню витривалості та координації. Перед тим як приступити до тренувань, рекомендуємо проконсультуватися з лікарем.

Комплект складається з двох упорів для віджимань – для лівої та правої руки. Зовні вони можуть бути різні за формою, розмірами, матеріалом та конструкцією. Також існують моделі, в яких є можливість регулювати навантаження на м'язи, що дає змогу підібрати потрібний левел індивідуально під рівень вашої фізичної підготовки. Перевагою є досить компактні розміри, що зручно для зберігання та при транспортуванні. Інвентар з легкістю поміститься в спортивну сумку чи рюкзак, тому його можна взяти з собою у відрядження, на природу або в тренажерний зал.

Кому можна займатися з упорами для віджимання

Універсальний тренажер підходить всім бажаючим покращувати фізичну форму, худнути, підтримувати тіло в тонусі, формувати рельєфні м'язи. Віджиматися можуть люди з різним рівнем фізичної підготовки. Звичайно, у вас не має бути ніяких протипоказань до тренувань. Упори дозволяють розширити тренувальну програму, тож їх можна сміливо включити до різноманітних напрямів в спорті, таких як кросфіт, фітнес, функціональний тренінг, бодібілдинг та інші.

Перші заняття бажано провести з тренером, який допоможе вам підібрати навантаження і контролюватиме правильність виконання вправи. Як варіант, ви можете подивитися відео тренування в інтернеті. 

упори для віджимань

Як виконувати вправи на упорах для віджимань

Як правильно приступити до занять? Вправа нагадує віджиманням від підлоги: вага тіла тримається на носках ніг і на долонях, якими людина впирається в спортінвентар і віджимається від нього. Ви долонями впираєтеся в упори, старайтеся рівно тримати спину. Повільно згинаєте руки в ліктях, як при віджиманнях від підлоги, опускаючи тулуб максимально низько до підлоги, і так сама повільно розгинаєте руки. Вправу потрібно повторити 12-15 разів в три підходи. 

Якщо ви початківець, можна впиратися в підлогу не носками, а колінами: таке положення зменшує навантаження на всі групи м'язів. Також можна пробувати віджиматися від стіни, на двох або на одній руці, виконувати вправу з паралельним підняттям ноги, що дозволить по-різному включити в роботу тіло.

Які найпопулярніші упори для віджимань в Україні

Існує кілька варіантів даного тренажеру, як і писали вище: можуть різнитися формою, конструкцією, рівнем навантаження, але всі вони призначені для віджимань. Які можна купити упори для віджимань в Україні? І які моделі користуються найбільшим попитом? 

  • Упори для віджимань поворотні від американського бренду Adidas. Їх особливість в поворотному механізмі, завдяки чому можна не фіксувати зап'ястя в одному положенні, а рухатися разом з тренажером. Модифікована конструкція дає змогу збільшити навантаження на м'язи, підійде для користувачів з досвідом.
  • Упори для віджимань виробника Reebok підкорили своєю простотою і зручністю в користуванні. Трубчасті тренажери знають, як правильно взятися за ваші м'язі. Їхня конструкція розроблена таким чином, щоб ви отримали рівномірне навантаження на м'язи грудей, плечей і трицепси.
  • Упори для віджимань Iron Gym є однією з найзатребуваніших моделей для спортсменів з будь-яким рівнем навантаження. Конструкція у них схожа з поворотними Adidas, але вони не оснащені поворотним механізмом. Це максимально зрозуміла, безпечна і проста модель для початківців.

Відмітимо, що тренажер має мінімальні розміри, тож поміститься під ліжком, на маленькій полиці, а ще його можна взяти з собою до залу, на дачу або в подорож. Якщо поставите ціль, відкинете лінь і будете систематично займатися, ви не лише зміцните тіло, але й позитивно вплинете на стан вашого самопочуття і здоров'я. Купити упори для віджимань можна в нашому каталозі. 

Вас зацікавить