097 184 30 63
  1. Блог

Пауерліфтинг для новачків

Пауерліфтинг для новачків

Якщо ви зацікавлені у пауерліфтингу як важкому вигляді силового спорту і хочете долучитися до нього, то ця стаття, напевно, буде для вас корисною та пізнавальною. Як і будь-який інший вид спорту, пауерліфтинг базується на основних принципах, які є базовими і формують загальну методику. Спочатку його елементи можуть здатися вам складними, а цілі - недосяжними, але насправді тут працює одна проста схема: чим більшу вагу вдасться подолати, тим сильніше ви станете.

Найбільш часто новачки цікавляться тим, де найбільш вигідно купити скамьї і стійки для преса, жиму лежачи, стійки, грифи і інші спортивні снаряди, а також як вдало підібрати програму і за якою методикою працювати, щоб ефективно і швидко втягнутися в тренувальний процес. Отже, спортивне обладнання можна придбати в спеціалізованому магазині або замовити онлайн. Головне - стежити за тим, щоб товари були сертифікованими, відповідали вашим вимогам і підходили під індивідуальні особливості вашого організму. З приводу методики: винаходити велосипед тут не знадобиться. Успішні результати тут базуються на елементарних знаннях про те, що ж собою являє пауерліфтинг, які принципи і основні цілі закладені в цей вид спорту.

Найпоширенішими методиками є тренінги 2 на 2 і 3 на 3, і головний їх зміст полягає в тому, що подвійна фаза циклу веде до подвійного збільшення ваги, потрійна - в три. Що стосується проміжків між циклами, то вони встановлюються в залежності від граничних можливостей вашого організму. Змішані програми складаються індивідуально для кожного спортсмена з урахуванням його початкової фізичної підготовки. Щоб потішити себе першими досягненнями зовсім не обов'язково проводити в залі дні і ночі, а потім місяцями відпочивати після навантажень. Початківцям пауэрлифтерам набагато важливіше продумати до дрібниць тренувальну програму, психологічно налаштуватися на роботу і бути готовим до труднощів.

Новачкові в такому непростому виді спорту як пауерліфтинг необхідно починати з підвищення общефизических показників: збільшити м'язову силу, максимально розвинути витривалість і звичку до регулярних фізичних вправ з обтяженнями. Не менш важливо зміцнити зв'язки. У цьому можуть допомогти не тільки професійні тренажери, але з агрегати. Наприклад, можна купити орбітрек в Києві і почати використовувати його для коротких щоденних тренувань.