097 184 30 63
  1. Блог

Тенісний стіл своїми руками

Тенісний стіл своїми руками

З настільним тенісом більшість з нас знайомиться ще в школі. Для кого-то ця гра стає просто хобі, а хтось виходить на професійний рівень і бере участь у змаганнях. Цю гру люблять за її доступність: вам знадобиться мінімальний набір інвентарю. Але якщо ви хочете купити тенісний стіл, потрібно бути готовим до його високої вартості. До того ж, якісне обладнання професійного рівня обійдеться ще дорожче. Але при бажанні можна заощадити і зробити тенісний стіл своїми руками. Важливо тільки знати про основні засади його створення.

З чого почати

Якщо ви замислюєтеся про те, як зробити тенісний стіл, головна порада - не поспішати. Виробники пропонують моделі для використання в приміщеннях і на вулиці. Звичайно, в домашніх умовах можливості будуть дещо обмежені, тому всі свої дії потрібно ретельно продумувати. Перш ніж приступити до роботи, потрібно створити креслення тенісного столу: причому, на ньому має бути зафіксовано все до дрібниць. Потрібно розуміти: чим точніше буде розмітка, тим вищою буде якість виробу.

Подивитися, як виглядають креслення, можна в інтернеті. Якщо ви не можете зробити його самостійно, попросіть про допомогу на спеціалізованих форумах: це допоможе зробити стандартний тенісний стіл.

Розміри столу

Звичайно, ви можете зробити стіл таким, як вважаєте за потрібне. Але якщо ви хочете приймати участь у змаганнях, так і просто відчути всі принади гри, потрібно розуміти, що існують певні стандарти тенісного столу. А це означає, що розміри тенісного столу затверджені на рівні міжнародної федерації.

Згідно з прийнятими стандартами, вони повинні бути наступними:

  • висота столу повинна становити 760 мм (від підлогового покриття до сітки);
  • довжина ігрової поверхні повинна бути не менш 2740 мм;
  • ширина стола повинна дорівнювати 1525 мм;

Вибираємо ігрове покриття

Дуже важливу роль відіграє покриття тенісного столу. Наприклад, ігрова поверхня якісного всепогодного столу складається з безлічі шарів, в тому числі алюмінієвого - для додання жорсткості, і меламінового (меламін - полімерна смола), яке відштовхує вологу, завдяки чому стіл можна використовувати на вулиці.

Звичайно, дотримати технології виробництва в домашніх умовах набагато складніше. Але ви можете створити стіл з ігровою поверхнею з ДСП. Для цього потрібно купити кілька аркушів відповідного розміру, точно підігнати їх по довжині. При цьому дуже важливо не економити на матеріалі: чим якісніше він буде - тим краще вийде поверхня в результаті.

Вас зацікавить
Хіт
-25%
17 940
13 455
15 024