097 184 30 63
  1. Блог

Танці для схуднення

Танці для схуднення

Якщо ви хочете схуднути, то обов'язково повинні зробити спорт частиною свого життя. Але вибирати вид спорту потрібно таким чином, щоб заняття були для вас, перш за все, цікавими і комфортними. Навряд чи кому-то варто розповідати про користь силових вправ або кардіотренувань, якщо такий вид спорту просто нецікавий.

Потрібно розуміти, що заняття через силу особливої користі не принесуть: коли відсутня мотивація, змусити себе тренуватися повноцінно дуже складно. Саме тому вид спорту потрібно вибирати так, щоб в ньому дійсно було цікаво розвиватися. Для творчої людини альтернативним варіантом можуть стати танці - регулярні тренування допоможуть чудово підтягти тіло.

Тренуємо силу

Однак для того, щоб швидше освоїти навіть базові танцювальні елементи, набагато простіше буде тим, у кого вже є хоча б мінімальна фізична підготовка.

Тому хоча б місяць-два слід приділити увагу:

  • Розтяжці. Вже що-що, а хороша розтяжка обов'язково знадобиться. Щоб на перших танцювальних заняттях було легше, виконуйте хоча б мінімальний набір вправ, розтягуючи руки, ноги, спину. До того ж, подібні статичні вправи відмінно спалюють жир.
  • Силовим вправам. Виконуйте присідання з обтяженням, робіть віджимання - подібні вправи можна робити і вдома. Для цього оберіть собі силовий тренажер. Сильні ноги і міцні руки - те, що потрібно для освоєння більш складних танцювальних елементів.
  • Кардиотренировкам. Якщо у вас є зайва вага - від нього можна позбутися за допомогою кардіотренувань: бігова доріжка, їзда на велотренажері, тренування на степпере. Керувати легким тілом, безумовно, буде набагато комфортніше і простіше.

Які танці вибрати

На щастя, зараз так багато різних танцювальних вправ, що вибрати щось собі до душі може кожен.

Досвідчені спортсмени рекомендують вибирати танці, які найбільше відповідають вашому темпераменту і характеру:

  • Латиноамериканські танці підійдуть дуже емоційним людям. Але потрібно враховувати: щоб навчитися добре танцювати, знадобиться багато терпіння і праці.
  • «Соціальні» види танців, такі, як сальса, сподобаються тим людям, хто хоче навчитися танцювати швидко і просто.
  • Сучасні напрямки - такі, як контемпорарі, джаз-модерн - можуть обирати люди, які готові до експериментів. Такі види танців освоїти досить непросто: щоб танцювати, потрібно зрозуміти, перш за все, філософію рухів.

До речі, якщо поєднувати регулярні тренування з правильною дієтою, ви зможете зауважити, що вже через 2-3 місяці ваше тіло стане більш м'язистим. Але при цьому є більш гнучким і рухливим, чого, на жаль, не можна досягти, наприклад, тільки силовими тренуваннями.

Попередня стаття: Одяг для занять спортом
Наступна стаття: Спорт для вагітних