097 184 30 63
  1. Блог

Спорт для вагітних

Спорт для вагітних

Для того, щоб тіло залишалося в тонусі, завжди потрібно пам'ятати про правильному харчуванні і регулярних фізичних навантаженнях. До речі, багато лікарі радять робити легку гімнастику навіть під час простудних захворювань - але в помірному режимі. Це ж стосується і майбутніх мам: спортивні навантаження для них повинні бути досить щадними. Але не потрібно ставитися до вагітності як до хвороби: це - просто особливий період у житті жінки. І, як не дивно, саме спорт може допомогти зробити процес пологів більш легким та комфортним. На які види спорту варто звернути увагу майбутнім мамам - ми розповімо в цій статті.

Кардионагрузки: помірно і... впевнено!

Звичайно, від дуже динамічних вправ - таких, як стрибки на скакалці, біг - на час доведеться відмовитися. Тим не менш, саме кардионагрузки допоможуть уникнути стрімкого набору ваги, з-за якого часто переживають вагітні жінки. Плюс кардіо в тому, що ви зможете займатися вдома - і влаштувати собі відпочинок, якщо раптом відчуєте втому.

Одними з найбільш ефективних кардіотренажерів можна назвати наступні:

  • Бігова доріжка. Якщо за вікном гарна погода - то бажано влаштовувати прогулянки на свіжому повітрі. Але хорошою альтернативою стане піша прогулянка на біговій доріжці: під час тренування ви зможете, наприклад, дивитися фільми або слухати музику.
  • Велотренажер. На пізніх термінах вагітності навіть неспішна прогулянка може стати проблемою. В якості альтернативи можна використовувати велотренажер - але важливо, щоб під час тренування вам було комфортно.

Аквааеробіка: корисно і весело

Часто майбутні мами віддають перевагу аквааеробікою.

У цього виду спорту є декілька очевидних переваг:

  • виконувати вправи у воді набагато простіше, ніж на суші;
  • тіло отримує хорошу навантаження - за рахунок постійного опору воді;
  • ризик отримання травми зводиться до мінімуму.

До того ж, заняття аквааеробікою зазвичай проводяться під веселу музику, тому гарний настрій вам забезпечено. І ще це - відмінний спосіб познайомитися і обмінятися досвідом з іншими жінками.

Плавання

Якщо вам подобається просто плавати - відмінно! Дуже часто вагітних жінок турбують болі в спині. А ось плавання допоможе зміцнити м'язовий корсет, в результаті чого неприємні відчуття в спині істотно скоротяться.

Пілатес

До речі, ще хороший варіант заняття пілатесом. Тут головний акцент роблять на розтяжці і подальшому розслабленні м'язів. Але дуже важливо пам'ятати, що тренування для вагітних жінок повинні бути менш інтенсивними, тому займатися треба тільки під керівництвом досвідченого інструктора. Якщо займатися спортом некомфортно, не змушуйте себе: фізична активність буде корисна тільки в тому випадку, якщо приносить задоволення.

Попередня стаття: Танці для схуднення