097 184 30 63
  1. Блог

Вибираємо самокат для маленького дослідника

Вибираємо самокат для маленького дослідника

Діти - винахідники, непосиди і відкривачі всього нового. Вони завжди знаходяться в русі і, напевно, ніколи не втомлюються шукати для себе цікаві заняття і розваги. У сучасному світі існує величезний вибір різноманітних спортивних снарядів, здатних подарувати прекрасний настрій: ролики, скейтборди, велосипеди, толокари і інші. Самокат - одна з перших покупок для Вашого чада. Він відмінно розвиває швидкість, витривалість, координацію. З якого ж віку можна купувати такий предмет для пересування? Малюки, починаючи з 1,5-2-років намагаються робити свої перші спроби їздити. Спочатку дитинча може просто вести його поруч з собою, але дуже швидко зможе кататися. Ви не встигнете озирнутися, як Ваш непосида буде впевнено ганяти.

Види і характеристики

Вибираючи даний предмет, необхідно враховувати не тільки параметри і характеристики самого інструменту, а й індивідуальні особливості дитини. Адже саме від цього залежить те, наскільки швидко непосида навчиться їздити.

Основні види:

  • Чотириколісний. Підходить для самих маленьких дослідників. Зазвичай такі моделі виготовлені з високоміцного пластика. Широкі колеса забезпечують хорошу стійкість. Головні мінуси - відсутність механізму складання та регулювання керма.
  • Триколісний. Прекрасне рішення для діток від двох до п'яти років. Можна легко скласти, що дуже зручно при транспортуванні. Кермо настроюється по зросту юного дослідника. В Україні можна недорого купити самокат в будь-якому спеціалізованому магазині, де досвідчені консультанти допоможуть зробити правильний вибір. Варто відзначити, що в деяких агрегатах передбачена гальмівна система. Третє коліщатко може бути розташоване як ззаду, так і спереду.
  • Двоколісний. Такий вид транспорту найчастіше виготовлений з металу. Відрізняється хорошою зносостійкістю і маневреністю. Краще вибирати раму з високоякісного алюмінію, що робить конструкцію легкою і слухняною в управлінні. Підходять для дітей старше п'яти років, які вміють відмінно тримати рівновагу. Важливим є той факт, що чим більший діаметр колеса (з якісного поліуретану), тим більшу швидкість спорядження може розвинути. Тому обов'язкова умова – наявність гальм. Система гальмування може бути як для рук, так і для ніг. При підборі обов'язково зверніть увагу на обмеження по вазі.
  • Трансформер. Сучасний ринок дозволяє вибрати винахід на будь-який смак. Модель призначається для самих маленьких їздців. Біговел з легкістю перетворюється в стійкий і зручний самокат.
  • Інерційний. Має три коліщатка і дві платформи, що дозволяє розвинути високу швидкість за рахунок того, що рух можна здійснювати двома ногами одночасно. Ви можете керувати як корпусом, так і ніжками. Яка ціна на такі самокати? Все залежить від виробника, використаних матеріалів і дизайнерського оформлення.

Що ще необхідно знати

Дуже важливо при виборі подібного предмета правильно налаштувати висоту керма:

  • спочатку виміряти зріст самої дитини;
  • руки не потрібно піднімати вище рівня грудей, а сам малюк повинен упиратися в кермо, але не з зусиллям тягнутися до нього;
  • при управлінні транспортним засобом спинка залишається в прямому положенні.

Переваги транспортного засобу

Спортивний снаряд має багато переваг:

  • невелика вага;
  • компактні розміри;
  • не вимагає особливого догляду;
  • ручки оснащені гумовими накладками, що запобігає ковзанню;
  • легко складається (більшість споряджень).

Щоб ще більше убезпечити їзду, слід обзавестися шоломом, а також комплектом захисту для ліктів і колін. Це вбереже малюка від різних травм. Активна прогулянка допомагає не тільки виробити координацію, але і сприяє поліпшенню психологічного та емоційного стану. Купити самокат можна в Києві, Одесі, Маріуполі, Миколаєві, Херсоні та інших містах України. Оригінальні яскраві моделі сподобаються кожному покупцеві.

Вас зацікавить
-15%
2 703
2 298
-15%
2 703
2 298