097 184 30 63
  1. Блог

Спорт і вік

Спорт і вік

Сьогодні ми розглянемо, в якому віці найкраще займатися тим чи іншим видом фізичної активності. Дійсно, ваші фізичні здібності залежать від вікової категорії, в якій ви знаходитесь, і, знаючи що вам краще займатися, ви зможете отримувати максимум користі зі спорту.

Почнемо з найменших

  • Від 2 до 5 років дитину треба привчати до будь-якої фізичної активності. Ви можете просто кидати м'яч один одному або пограти в футбол - на початкових стадіях цього буде достатньо. Дуже корисним буде для дітей, практично будь-якого віку заняття в басейні. Вони допоможуть в профілактиці різноманітних дитячих захворювань, зміцнять імунітет і сприятимуть загальному фізичному розвитку.
  • Від 5 до 10 років дітей найкраще записувати на вже більш постійні секції. Придивіться до уподобанням і розташуванню свого дитини, і можна сміливо записувати на танці, бойові мистецтва, гімнастику і т.д. У цьому віці скелет ще дуже податливий, тому діти все схоплюють на льоту.
  • Від 10 до 15 років краще продовжувати активні заняття спортом, можливо, змінювати напрями, в залежності від уподобань. Це може бути і футбол, баскетбол, волейбол, хокей, фігурне катання та інші.

Дорослішаємо

  • Від 18 до 30 років займатися потрібно близько 5 разів на тиждень, хоча б півгодини в день. Ранкова зарядка щодня, годину будь-якого виду фітнесу - тричі в тиждень - ось ваше ідеальне розклад тренувань. Полюбіть активність, чим більше - тим краще. Так, як в цьому віці ми в принципі менше рухаємося, це стає актуальним. Катайтеся на велосипеді, ковзанах чи роликах, бігайте, стрибайте на скакалці.
  • Від 30 до 40 років. Займатися у такому віці так само необхідно, як і в будь-якому іншому. Запишіться в тренажерний зал. Відвідуйте його мінімум 4 рази на тиждень. Не забувайте про розтяжці. Щоб запобігти різноманітні захворювання, в цьому віці особливо важливо здійснювати регулярні пробіжки, вони допоможуть підтримувати вас у формі, і відчувати себе більш щасливо і енергійно.
  • Від 40 до 50. Занадто великі навантаження в такому віці не обов'язкові, так як найчастіше здоров'я вже не дозволяє. Займіться чимось більш спокійним і легким. Подумайте про йогу або пілатес. На цих заняттях ви зможете приділяти час розтяжці, тіло буде підтягуватися, покращиться робота серцево - судинної системи. Здійснюйте піші прогулянки вечорами. Плавання теж буде корисним.
  • Від 50 до 70. У цьому віці практично будь-яким спортом займатися вже дуже важко. Тому активничайте, як тільки можете. Ходіть по сходах вгору і вниз, займіться спортивною ходьбою. Легкий біг не стане тягарем. Але найбільш корисними будуть заняття в басейні, просто з помірним навантаженням.