097 184 30 63
  1. Блог

Стрункі ніжки за допомогою сходів

Стрункі ніжки за допомогою сходів

Щодня ми стикаємося з таким буденним явищем як сходи. Причому, більшість людей обходять їх стороною, звертаючи до ліфта, навіть якщо піднятися потрібно всього на 2 поверхи вгору. Навіть у метро ви можемо спостерігати, як десятки людей товпляться біля рухається вниз ескалатора, в той час як поруч стоїть порожній, але нерухомий ескалатор. У чому причина? Це всього лише лінь? Тоді люди просто не усвідомлюють, яку користь можна отримати з ходьби по сходах. Один довгожитель, розкрив секрет свого прекрасного здоров'я і самопочуття, і секрет був всього лише в тому, що він ніколи не користувався ліфтом. Проходячи повз спортивного стадіону, на якому проходять тренування футбольних команд, ми весь час бачимо, як тренер ганяє гравців по трибунах, вниз - вгору. Чому в повсякденному житті ми не можемо перетворити це заняття фітнесом?

Три вправи для ніг

  • Для роботи ніг. Потрібно стати на нижню ступінь, руки зігніть під прямим кутом, напружте прес, спину тримайте прямо. Чергуючи ноги, переміщайте ліву ногу на край сходинки, і робіть рухи, як при ходьбі. Виконувати це потрібно максимально швидко.
  • Випад. Встаньте на нижню сходинку, і піднімайтеся вгору, пропускаючи кожен раз по дві сходинки. Таким чином, ви зможете підкачати не тільки м'язи ніг, а і стегон.
  • Кроки в бік. Станьте поперек сходів, сходи повинна залишитися ліворуч. Ліву ногу підніміть на сходинку вище, слідом за нею подымайте праву. Ті ж самі дії потрібно повторити і для правої ноги.

Кардіо - навантаження

Якщо ви в додаток до накачаним ніжок хотіли б схуднути, біг по сходах вам допоможе. Просто інтенсивно підіймався вгору, і спускайтеся вниз, півгодини в день, наприклад, 15 хвилин вранці і 15 хвилин ввечері. Мало того, що ви підтягуєте м'язи ніг і сідниць, ви худнете. І це без тренажерного залу. Також, під час бігу по сходах, зміцнює м'яз серця, що позитивно відбивається на вашому самопочутті.

Мало хто знає, що біг по сходах, одна з вправ програми спринтерів. Ці вправи використовують олімпійські чемпіони, що доводить нам, користь і ефективність вправ на сходах.

Висновок

Якщо хочете завжди бути в формі, при цьому добре себе почувати і бути фізично витриваліше - забудьте про те, що ліфт взагалі був винайдений. Навіть якщо ви регулярно займаєтеся в спортзалі, і думаєте, що цього цілком достатньо, ходьба по сходах просто подвоїть ефект від тренувань. Адже дивно бути добре фізично підготовленим, і при цьому бояться пройти пару зайвих поверхів своїми ногами.