097 184 30 63
  1. Блог

Шведська стінка – максимум можливостей і мінімум простору

Шведська стінка – максимум можливостей і мінімум простору

Які цілі ви ставите перед собою, приступаючи до тренувань: позбутися зайвої ваги, надати об'єм м'язам, опрацювати проблемну зону або комплексно навантажити все тіло? Залежно від того, якого результату ви хочете добитися, підібрати тренажер потрібно правильно. Тоді і тільки тоді ваші старання матимуть успіх. У спортзалах представлено безліч моделей різних снарядів, які різняться розміром, функціональністю. Якщо у вас є бажання і енергія, то ви можете протестувати в дії хоч кожен. Головне - не перестаратися, а то потім ви довго не захочете “куштувати” нові спортивні установки. Займатися власним здоров'ям, підтримувати тіло у відмінній фізичній формі можна і в домашніх умовах.

Шведська стінка – максимум можливостей і мінімум простору

Для цього потрібно зовсім небагато - універсальний тренажер, який буде займати мінімум місця, але приносити максимум користі. Шведська стінка ідеально поєднує в собі ці вимоги.

Трохи з історії походження

Виріб родом зі Швеції, за що і отримав свою назву. Варто відзначити, що спочатку використовувалася виключно для професійної підготовки військовослужбовців і вчителів фізкультури. Але простота у використанні, багатофункціональність зробили своє - незабаром слава про диво-винахід розійшлася, а шведку почали використовувати в шкільних установах, спортклубах. В наші дні нікого не здивуєш наявністю такого пристосування в домі. Найпростіша нагадує сходи, що складаються з двох рейок і перекладин.

У теорії здається все гранично зрозуміло, але якщо ви вирішили купити шведську стінку для домашнього використання, то необхідно враховувати наступні параметри.

Матеріал. В даному питанні все залежить не тільки від ваших особистих переваг, але також від інтенсивності і частоти тренувань, наявності додаткових пристосувань і т.д. Виробляються з дерева, металу. Дерев'яні мають злегка шорстку поверхню, що забезпечує хороше зчеплення. Всі елементи ретельно шліфуються, але не завжди покриваються лаком або фарбою. Металеві, безумовно, витримують інтенсивні і тривалі навантаження. Якщо ви займаєтеся старанно і часто, використовуєте навісне обладнання - це ваш варіант. Мабуть, єдиний недолік - слизька поверхня. Правда, виробники придумали хитрість - неопренові накладки, які надягають на поперечини і усувають даний «недуг». Якщо ви купуєте шведку для дітей, то кращим рішенням буде дерево. А яскравий дизайн задасть правильний настрій маленьким активістам. Комбіновані вибирають як для комерційного, так і для індивідуального використання. Вони поєднують в собі кращі якості двох варіантів.

Тип конструкції. Все набагато простіше, якщо площа житлового приміщення дозволяє встановити те, що душі вашій завгодно.

Існують наступні види:

  • Прямі. Проста драбина, яка складається з двох стійок і поперечок. Займає мінімум простору, але за допомогою додаткових спортивних аксесуарів можна урізноманітнити установку.
  • Г-образні. Укомплектовано турніком у верхній частині.
  • Т-образні. В обладнанні такого типу сходи знаходиться посередині, а вліво і вправо від неї відходять рукоходи.
  • П-образна. Багатофункціональна і найбільш габаритна шведка. Така установка зробить заняття не тільки корисними, а й цікавими. До них можна прикріпити багато снарядів.
  • Куточок. Характеризуються ергономічністю і монтуються в куточок приміщення або залу. Ви можете придбати готове рішення шведської стінки або змонтувати з окремих частин самостійно. Це зовсім нескладний процес і ви впораєтеся з ним самостійно.
Шведська стінка – максимум можливостей і мінімум простору

Спосіб кріплення - ще один важливий момент, який необхідно враховувати при обладнанні домашнього спортзалу. Від міцності і надійності не тільки самої конструкції, але і монтажу безпосередньо залежить ваша безпека і ефективність тренувань.

Який спосіб викликає довіру у вас?

  • До стіни. Тренажер «чіпляється» до стіни за допомогою спеціальних скоб. Є одне «але» - не монтуйте до гіпсокартонних стін (вони крихкі і просто не розраховані на такі навантаження і вагу).
  • Розпірний. Фіксується до стелі та підлоги. Якщо у вас натяжні стелі, не експериментуйте.
  • 2 в 1. Найбільш надійний метод кріплення. Включає в себе обидва варіанти, дозволяє надійно зафіксувати всю конструкцію.

В наші дні виріб являє собою багатофункціональний комплекс, на якому будуть займатися всі члени сім'ї. Всіляке спорядження (навісні турніки, лавки, стійки, кільця, канати, кільця) допоможуть зробити заняття максимально корисними і цікавими. Не обов'язково купувати все відразу, ви можете поступово укомплектовувати свій міні-спортзал. Простота у використанні, універсальність і доступність - основні переваги.

В Україні купити шведську стінку можна в магазині «Інтер Атлетика». Відмінна якість матеріалів, великий вибір моделей і демократичні ціни приємно порадують кожного.

Обладнайте власний тренажерний зал, який буде відповідати всім вашим вимогам і побажанням.

Вас зацікавить
14 424
4 200
10 890
804
Хіт
11 202
- Турнік InterAtletika ST058.2
В наявності
0
2 928
1 356
318
-25%
3 954
2 965
6 200