097 184 30 63
  1. Блог

Штанга і гантелі – найважливіші снаряди для ефективного силового тренінгу

Штанга і гантелі – найважливіші снаряди для ефективного силового тренінгу

Здійснюючи щоденні звичні руху, ми тренуємо наші м'язи. Правда, просто пройтися пішки недостатньо для того, щоб привести тіло в відмінну фізичну форму. У сучасному світі існує безліч різних снарядів, дія яких спрямована на опрацювання як окремих груп м'язів, так і комплексних навантажень. У статті ми торкнемося теми силового тренінгу, який є основою будь-якої тренувальної програми. Вправи з вільною вагою користуються особливою популярністю як серед професійних спортсменів, так і серед початківців-шанувальників здорового способу життя. Гантелі і штанга - два найпопулярніших елемента силових тренувань. Часто новачки задаються питанням про те, який з цих снарядів кращий. Про це й поговоримо у статті.

У кожному тренажерному залі відведена спеціальна зона для силових тренувань, де представлені різноманітні тренажери, стійки зі спортивним інвентарем, підставки з різними за вагою гантелями (які можуть бути як суцільнолитими, так і розбірними).

Що об'єднує і в чому відмінності

  • Результат. Спочатку слід визначитися з тим, на який результат ви розраховуєте. Якщо спортсмен поставив собі за мету збільшити силові показники, то штанга - відмінний варіант. За допомогою гантель можна використовувати додаткові «навички» м'язів, виконуючи розведення й махи.
  • Підготовка снаряда. В даному питанні виграє штанга - достатньо взяти диски потрібної ваги та повісити на неї. Гантелі, якщо вони розбірні, необхідно зібрати кожну окремо, що займає в два рази більше часу. Купити штанги або гантелі можна в Києві та інших містах України. Слід зазначити, що диски можна докуповувати поступово, що дуже зручно, якщо ви вирішили облаштувати власний спортивний куточок в стінах рідного будинку.
  • Амплітуда рухів. Гантелі дозволяють проводити заняття з більш широкою амплітудою, адже здійснювати рухи можна вгору, вниз, в сторони, але при цьому важливо контролювати рівновагу при виконанні завдань, а це благотворно впливає на діяльність нервової системи. Робота зі штангою задіє меншу кількість м'язів.
  • Природність. Жими зі штангою по траєкторії являються менш природними, ніж рухи руками, незалежно одна від одної.
  • Мобільність. Як один, так і інший займають однакові позиції. У квартирі, наприклад, зберігати практичніше гантелі, які можна в куточок заховати після вправ, а для штанги знадобиться спеціальна стійка, що дуже незручно для маленьких приміщень. З точки зору тренінгу ситуація протилежна.
  • Безпека. Для жимів зі штангою бажано людина, якиа буде страхувати. Гантелі дають можливість зайняти тілу зручне положення, але потрібен баланс і чітка техніка виконання.
  • Інтенсивність. Штанга дозволяє підняти велику вагу, робота з якою призводить до більшої сили та розміру мускулатури, так як вага піднімається одночасно двома руками.
  • Багатофункціональність. Виграють гантелі, адже користуються попитом і популярністю також в фітнесі. За допомогою агрегату можна максимально урізноманітнити звичну тренувальну програму.
  • Конструкція. Обидва винаходи мають схожу конструкцію. Складаються з грифа й дисків (за виключення суцільнолитих гантель), які надійно фіксуються. Важливо відзначити, що більшість дисків розраховані для застосування на обох видах спортивного інвентарю.

Скільки коштує штанга і гантелі? Вартість характеризується якістю використаних матеріалів, виробником. Якщо ви обладнуєте домашній зал, то не обов'язково купувати «на виріст» весь набір аксесуарів. Можна почати з самої маленької ваги, а укомплектовувати, збільшуючи навантаження, можна поступово.

Існує багато різних думок про функціональність кожного спорядження. Важливо не слухати, «що модно» і «а мені підходить». Необхідно зрозуміти з яким снарядом тренування приносять очікуваний ефект. Досвідчені спортсмени рекомендують перед заняттями з вільною вагою трохи розігрітися: виконати віджимання, присідання, повороти тулубом та інші.

В Україні купити гантелі і штанги, а також аксесуари до них можна, відвідавши інтернет магазин Інтер Атлетика. Наші висококваліфіковані фахівці допоможуть зробити правильний вибір, враховуючи всі ваші побажання.

Вас зацікавить
4 710
6 990
9 270
4 728
7 008
9 288
Хіт
11 568
13 848