097 184 30 63
  1. Блог

Секрет стрункості - в стрибках!

Секрет стрункості - в стрибках!

У чому полягає користь для організму?

Навіть простими засобами, які знайомі нам з дитинства, можна досягти вражаючих результатів. Головне проявити в тренуваннях цілеспрямованість і наполегливість. Щоб стати менше в стегнах і назавжди позбутися від жирового прошарку, слід на собі перевірити ефективність обладнання.

Секрет стрункості - в стрибках!

Фізична активність - це активний спосіб схуднути, що допомагає налагодити функціонування травної системи і при цьому не створювати додаткового навантаження, як при використанні спеціальної дієти. Постійна зайнятість в офісі або по дому не завжди дозволяє відвідувати спортивний зал або фітнес. Тому, дістатися до тренажерів і подібного обладнання не виходить так часто, як би нам хотілося.

Використання такого дешевого домашнього обладнання дозволяє своєчасно скоригувати талію (особливо ділянки на стегнах і животі), а також підтримувати вже існуючу хорошу форму. При цьому у тренується прокачується дихання, нормалізується робота кишечника, тіло стає більш гнучким, а показники серцевого ритму вирівнюються як у здорового підлітка. Таким чином можна захистити себе від целюліту, зробити фігуру привабливою, а настрій по-справжньому покращиться завдяки викиду ендорфінів, які відповідають за прекрасну посмішку на Вашому обличчі.

Вибираємо оптимальну довжину виробу

Найпростіший спосіб як вибрати скакалку по зростанню полягає в тому, щоб скласти її удвічі і розташувати ручки на рівні пахв. Якщо згин стосується статі - це найкраща модель. Хочете купити товар в інтернет магазині і не можете його поміряти, тоді визначте відстань від пахв до статі - і помножте його на два. Всі виробники вказують метраж, тому Ви знайдете відповідний снаряд.

Сучасні технології добралися і до відомих з дитинства речей - і тепер легко купити електронну версію з вбудованим лічильником, що фіксує кількість. Або спеціальну обтяжену версію: вона призначена для досвідчених спортсменів. Потрібно інтенсив, який дорівнює трикілометрові кросу? Купуйте швидкісну модель з можливістю 5-6 кіл в секунду. Для початківців підійде електронна або прискорена.

Кількість повторень для схуднення

Регулярні стрибки - ось запорука правильного схуднення. Зазвичай починати слід не рідше 2 разів на тиждень або через день. Перші цикли повинні бути як мінімум 10-15 хвилин, а от якщо Ви вже маєте достатній досвід з такими тренуваннями - тоді збільшуйте час до 30-45 хвилин. І такого навантаження буде досить. І не звертайте увагу на те, скільки разів потрібно стрибати на скакалці, оскільки краще вимірювати за часом.

Звичайно, необхідно заздалегідь морально підготуватися до того, що після опрацювання будуть боліти м'язи сідниць, стегон, преса і особливо нижня кінцівки. Але потім, з регулярним повторенням, організм почне позбавлятися від шлаків і токсинів, які поступово виходять з потом. Якщо навіть під час занять з'явилася задишка - не варто продовжувати через силу: можливо це занадто велике напруження для Вас. Чи не намагайтеся занадто себе берегти: будете часто здаватися, прогрес виявиться надзвичайно повільним. Займайтеся в провітрюваному приміщенні, обертати тільки зап'ястями і утримувати спину в рівному положенні.

Створюємо фігуру мрії

Як же стрибаючи на скакалці можна схуднути? Поділимося ефективними варіантами схем, які є найбільш дієвими:

Секрет стрункості - в стрибках!
  • Класична: виконувати подпружініванієм колінами, підстрибувати на носочках і намагатися на них приземлятися. Один стрибок = одне обертання.
  • Рух в сторону: підстрибнути і переміститися вліво, на наступне виконання - вліво, а потім в стартову позицію.
  • Підняття кінцівок: піднімайте зігнуту праву в коліні і чергуйте.
  • Рух назад-вперед: підстрибнути вгору і вперед, а потім повернутися назад. І так по 10 разів для кожної ноги.
  • Подвійний: один оберт = два стрибка. Сповільнюйте темп, щоб зберігати правильне дихання.

Для початку не давайте надмірне навантаження, спочатку звикнете до тренувального режиму. Тому вправи не варто виконувати довше 1-2 хвилин.

А що далі?

Тепер Ви знаєте для чого корисна скакалка на початкових етапах тренування. Всього 3 тижні інтенсиву: корпус помітно зміцніє і Ви відчуєте, що хочете урізноманітнити свою програму вправ. І на допомогу знову приходить цей снаряд. Ви можете почати чергувати напрямок при виконанні. Або використовувати подвійний оборот, поки будете виконувати одне підстрибування (тут і знадобитися модель з прискоренням). Можна ускладнити вправу на одній нозі: навчитися, як при Канкані, викидати вперед другу, а потім назад - і так для кожної. Для того, щоб дати опрацювання м'язів спини, в простих заняттях рекомендується піднімати коліна до грудей. І результати не змусять себе чекати: вже після перших 10 занять Ви побачите значне схуднення. А ось через місяць або два - Ваше тіло стане струнким і підтягнутим, а жирові відкладення покинуть Вашу талію назавжди!