097 184 30 63
  1. Блог

Як вибрати перший автомобіль для маленького водія?

Як вибрати перший автомобіль для маленького водія?

Мрією кожного хлопчика від 2-3 років є подорож на власній тачці. І це не просто розвага, яке набридне дитині вже через пару місяців. Це ще і прекрасна можливість навчити малюка правилам дорожнього руху і навіть дозволяє освоїти основи безпеки. Хочете поєднати приємне з корисним? Вибирайте купити дитячий веломобіль в Україні!

Скільки років дитині? Вибираємо правильну модель

Головний пункт при виборі авто - вік майбутнього господаря і умовно всі товари можна розділити на три вікові групи.

  • Від 1 до 4 років. Такі вироби обов'язково відрізняються невисокою вантажопідйомністю (до 25 кг) і невеликими розмірами, вони можуть розвивати маленьку швидкість (від 3 до 5 км / год). Такий машинкою можна керувати за допомогою пульта, поки дитя сам не навчився це робити: як натискати на педаль, куди повертати і т.д.
  • Від 3 до 7 років. Місткість збільшується вже до 50 кг і відповідно розміри значніше. Зустрічаються моделі з подвійними сидіннями, щоб посадити друзів. Швидкість в них збільшується до 8 км / год. У цій категорії часто зустрічаються транспортні засоби з реверсом і 2-ступінчастою КПП: в такому випадку на першій передачі можна розвинути 4-5 км / год, а на другий можна дозволити вже 8 км \ год. При пересуваннях такої нелегкої іграшки необхідний хід назад для того, щоб мати належну маневреність. А другу швидкість можна на час заблокувати, поки малюк самостійно не розбереться, як взяти на себе впевнене управління.
  • Від 7 до 8 років. Дитячий веломобіль цієї групи показує максимальне значення в 8-10 км / год і володіє вбудованими двома передачами. Оскільки вік уже шкільний, вони розраховані на певний вантаж. Крім того, в плані технічного оснащення він управляється педаллю гальма і газу, а також додатковими приладами: фарами, дзеркалами і навіть MP3-програвачем.

Матеріал для корпусу і коліс

Є ще цілий ряд питань, які слід позначити, перш ніж зробити важливу покупку. Дізнатися матеріал, з якого виконаний корпус авто. Можна зустріти зібраний з пластику, який не дарма заслужив таку популярність. Він досить простий в роботі, легкий і відрізняється невеликою ціною.

Як вибрати перший автомобіль для маленького водія?

Але, зустрічаються і металеві. Не варто думати, що це цілісний металевий шматок. У такій машині встановлена ​​посилена рама на профілях і трубках. І вже зверху цієї конструкції «надягають» пластикову основу. Звичайно, використання металу призводить до збільшення ваги самого транспорту. Без нього просто не обійтися в тому транспорті, який призначений для дітей старшого віку або двох пасажирів.

В якості коліс на дитячі веломобілі встановлюють тверді поліуретанові колеса, які рідко проколюються і досить прості у виробництві. Але, при частих покатушки така покупка є не найбільш підходящою, адже при проездку по грунту або траві часто ковзає, складно її підкорити на гірку. Оскільки матеріал жорсткий, заздалегідь підготуйте м'яку підкладку на сидіння, тоді чутливість ям і каміння буде високою.

Що ж стосується машинки з гумовими колесами - тут плюсів набагато більше. Такі, наповнені повітрям камери, дозволяють легко поглинати ямки, удари і камені. А це покращує прохідність навіть на місцевості з ґрунтовим настилом. Звичайно, гумові деталі вимагають особливого ставлення: небезпека проколу вище. Необхідно стежити за тиском в колесі і вчасно його підкачувати.

Підбираємо правильний вага і розмір

Якщо Ви думаєте купити веломобіль на виріст, то краще не гнатися за подібним варіантом. Невідповідний придбання виявиться дитяте велике і він не впорається з керуванням. Зовнішні характеристики повинні поєднуватися з Вашим укладом життя: чи проходить авто через двері в будинку, квартирі або парадному. Також фіксуйте наявність вантажного або звичайного ліфта, а також місце розміщення техніки. Враховуйте скільки заважівает виріб: якщо доведеться виносити її на вулицю кожен день, воно повинно бути не таким значному, особливо якщо виносити і заносити доведеться представницям жіночої статі. При наявності заднього дворика або приватного будинку з гаражем - таких проблем не виникне, тому сміливо купуйте будь-яку вподобану.

Як вибрати перший автомобіль для маленького водія?

Що стосується часу роботи, то тут веломобіль дитячий при повному заряді спокійно їздить від пару годин. Але, це характеристики в ідеальних умовах, по хорошій дорозі і новому акумуляторі. Тому, з означеного показника слід відняти 10% - і це буде той резерв, який вбереже обладнання від повної розрядки. Якщо Ви збиралася прокотитися в парк, тоді обов'язково прорахуйте час на зворотну дорогу.

Порадуйте Вашого юного водія прекрасним розвагою і подаруйте йому щасливі спогади дитинства!

Вас зацікавить
-20%
8 338
6 670