097 184 30 63
  1. Блог

Отримуйте незабутні емоції від катання на ковзанці

Отримуйте незабутні емоції від катання на ковзанці

Льодова арена - місце, де можна весело провести час з близькими, влаштувати романтичне побачення, готуватися до змагань з фігурного катання. Тут емоції, адреналін, швидкість і яскраві враження! Сьогодні багато розважальних торгових центрів облаштовано ковзанками, завдяки цьому можна цікаво провести час на льоду в будь-яку пору року. Вам не доведеться чекати приходу зими, щоб вдосталь накататися. Звичайно, вам не обійтися без ковзанів. Власники ковзанок пропонують даний вид інвентарю взяти на прокат, що, безсумнівно, зручно і практично.

Отримуйте незабутні емоції від катання на ковзанці

Якщо ви хочете купити ковзани для індивідуального використання, тоді варто скористатися простими порадами, щоб не прогадати з покупкою.

Які бувають ковзани? Якому варіанту надати перевагу?

Якщо ви початківець, у вас може виникнути багато питань: якою має бути шнурівка; чому відрізняється форма взуття і довжина леза; як часто потрібно заточувати лезо і т.п. Відповівши на питання, ви можете підібрати модель, яка ідеально підходить саме вам.

Для якого виду катання збираєтеся використовувати?

Саме від цього буде залежати вибір амуніції. Нижче ви можете ознайомитися з основними видами ковзанів.

  • Аматорські підходять для аматорського катання на льоду, виконання нескладних маневрів. Високу швидкість вони не здатні розвинути. Класичні ковзани для катання на льоду - найкращий вибір для новачків і тих, хто хоче кататися просо для власного задоволення. Виробляються зі шкіри та пластику. Звертайте увагу на підошву - вона повинна добре тримати форму.
  • Фігурні (назва говорить сама за себе). Даний вид призначений для фігурного катання. Погодьтеся, плавні граціозні рухи, ластівка, обертання заворожують і викликають захоплення. Для безпечного виконання цих трюків необхідно вибрати відповідну екіпіровку. Призначені фігурні ковзани для виконання складних трюків, їх відмінна риса в наявності зубців в передній частині леза. Чобіт виготовляється з грубої твердої натуральної шкіри та має м'яку підкладку.
  • Хокейні призначені для гри в хокей. Хокейні ковзани для воротаря і для гри з шайбою будуть відрізнятися своє конструкцією. Але всі вони мають тверду поверхню самого чобота та пластиковий стакан для кріплення леза.
  • Бігові ковзани здатні розвинути високу швидкість. Вони відрізняються від аналогів інших видів: мають заниженої форми чобіт, до якого кріпиться знімна система лез з підпружиненою задньою частиною і шарніром в передній частині. Довге пряме лезо дозволяє розганятися. На даному варіанті краще зупинитися професіоналам і досвідченим користувачам, які впевнено тримаються на катку.

Як вибрати льодові ковзани? Кілька корисних порад

Ви обов'язково повинні себе відчувати комфортно! Це і буде гарантія вашої безпеки на льоду.

  • Вибираємо за розміром. Правильно підібрані ковзани сидітимуть на нозі як влиті: не будуть бовтатися і передавлювати вашу ногу. Краще міряти на шкарпетки, в яких плануєте надалі кататися. Рекомендується вибирати взуття, що буде на половину розміру більше вашого розміру стопи.
  • Перевіряйте шнурівку, наскільки ви зручно себе почуваєте після того, як зашнурували взуття. Для цього натисніть п'ятою на задник - чобіт повинен досить щільно облягати ногу.
  • Якщо ви тільки починаєте підкорювати лід, вибирайте ковзани аматорські (для прогулянок).
  • Існують розсувні моделі. Такий варіант ідеальний для дітей, також їх купують і дорослі. Вам не доведеться гадати з вибором потрібного і правильного розміру. Ви завжди можете "додати", якщо знадобитися.
  • Лезо повинне бути зроблене з високоякісної сталі. А продумана конструкція взуття має дарувати відчуття комфорт і задоволення від виходу на лід.

Як правильно кататися, щоб звести падіння до мінімуму?

Кому хочеться падати на льоду? Звичайно, досвідчені спортсмени знають всі тонкощі й правила катання на льоду. Що ж слід знати людині, яка тільки вчитися кататися?

  • Існують різні типи ковзанок: спеціально облаштовані, в торговельно-розважальних центах, на відкритих майданчиках. Перші виходи на лід робіть на облаштованих бортиками ковзанках. Борти необхідні, щоб триматися за них, гальмувати, якщо ви сильно розігналися.
  • Не приходити в годину пік, коли дуже багато людей. Вас просто можуть збити досвідченіші фігуристи.
  • Вибирайте зручний одяг (краще віддати перевагу спортивному стилю), відмовтеся на час катання від довгих шарфів, оскільки він може потрапити під ковзани, що призведе до падіння.
  • Краще перший вихід на лід робити в компанії людини, яка вміє кататися. Вона зможе підтримати та показати, як правильно рухатися, гальмувати.
  • Рекомендується перед виходом на лід пройтися в ковзанах, щоб звикнути до відчуттів. Спробуйте, тримаючись за бортик, зробити кілька ковзних рухів - спочатку однієї, а потім і іншою ногою.
  • Ноги намагайтеся тримати на ширині плечей, злегка зігнувши в колінах, прогніться вперед. Запам'ятайте: не тримайте рівно ні ноги, ні тулуб!
  • Як гальмувати? Перші рази можна просто в'їхати в бортик - він точно вас зупинить. Існують різні способи гальмування: перестати відштовхуватися ногами, тоді ви не будете розвивати швидкість і можете зупинитися; перенести свою вагу на ребро леза; одну ногу зігнути в коліні, а гальмувати п'ятою іншої ноги, яку ви триматимете прямою. Згодом ви самі зрозумієте, що підходить вам. Може, навіть придумаєте новий метод гальмування.
  • Будьте готові до того, що перші рази будете падати. Не обов'язково, але цілком імовірно. Тому вибирайте не новий одяг, можете навіть захопити наколінники.

Де можна придбати якісний товар для зимового відпочинку? В Україні купити льодові ковзани за найнижчими цінами можна в інтернет-магазині "Інтер Атлетика". На сайті представлено багатий вибір моделей: для фігурного катання, аматорські, хокейні, для дорослих і дітей. Якщо у вас виникнуть труднощі у виборі, ви завжди можете звернутися за допомогою до наших консультантів. Вони дадуть відповіді на всі запитання і допоможуть підібрати варіант, який за всіма параметрами та характеристиками підійде саме вам.

Отримуйте незабутні емоції від катання на ковзанці

Обирайте якісний інвентар і впевнено тримайтесь на льоду!