097 184 30 63
  1. Блог

Як грамотно організувати спортивний куточок для дитини в домі?

Як грамотно організувати спортивний куточок для дитини в домі?

В домі, де є маленькі діти, нема коли нудьгувати. Іноді, щоб вгамувати маленького дослідника, дорослим приходиться гарненько попітніти. Важливо організувати для дитини дозвілля, щоб малеча хотіла проводити час за читанням, розвиваючими й активними іграми, а не покірно сиділа на ліжку, захопившись гаджетом.

Як грамотно організувати спортивний куточок для дитини в домі?

Та чи можливо поєднати приємне з корисним? Можна, наприклад, в ігровій формі займатися фізичною культурою? Кращим рішенням для дітей будь-якого віку стане дитяча шведська стінка. Це тренажер, який обожнюють всі діти. А скільки цікавих вправ можна виконати на даному виді обладнанні! Головне - дати волю фантазії та відповідально підійти до вибору спортінвентарю.

Дитяча шведська стінка - розвага і тренажер для занять спортом

Перше знайомство дітей зі шведкою відбувається ще в дитсадку чи школі, де проходять заняття фізкультури за участю такого тренажера. Якщо ви встановите таке обладнання вдома, то точно не прогадаєте! Маленькі непосиди завжди придумають, що цікавенького можна робити наступного разу. Найпростіший варіант - шведська драбина. Займає мінімум місця, тож встановити можна навіть в умовах обмеженого простору. На класичну драбину можна причепити навісний турнік, а до нього - кільця, мотузкову драбину, боксерську грушу та навіть баскетбольне кільце. Так на невеликій площі можна організувати цілий спортивний куточок.

Можна, звичайно, розгулятися на широку ногу. Сучасний ринок товарів для активного відпочинку пропонує цілі комплекси для занять спортом. Займуть вони немало місця в приміщенні, але при цьому вони комплектуються всілякими тренажерами: гірки, стіни для скелелазіння, сітки, одна й більше шведських стінок в одній конструкції, рукоходи і т.д. У питанні облаштування дитячого спортзалу все залежить від вільної площі в приміщенні, яку ви готові виділити під установку, бюджету і ваших особистих побажань. Сьогодні можна вибрати потрібний колір, складові елементи, габарити.

Шведська стінка - один з улюблених дитячих тренажерів, тому пилом вона точно припадати не буде. На обладнанні з величезною радістю, азартом та цікавістю гратимуть і тренуватимуться діти різних вікових категорій. Комусь буде цікаво просто підійматися й опускатися вниз по сходах, хтось захоче відтискатися або повиснути на перекладині вниз головою. Батькам рекомендується наглядати за маленькими спортсменами і хвалити за спортивні досягнення.

Дерев'яна чи металева шведська стінка? Який варіант вибрати в дім, де є діти?

Як грамотно організувати спортивний куточок для дитини в домі?

Шведка може бути металева, дерев'яна або комбінована. Вибір буде залежати від віку користувачів і цільового призначення.

  • Коли слід вибрати конструкцію з металу? Якщо ваша дитина досягла 10-12-річного віку, віддавайте перевагу металу. Матеріал розрахований на інтенсивні навантаження, витримує більшу вагу (з урахуванням навісного обладнання). До того ж на такій шведці можна виконувати серйозні силові програми. Недоліком шведської стінки з металу вважаються слизькі поперечини. Але, на щастя, сьогодні й це завдання просто вирішується. Досить придбати неопренові накладки на поперечки.
  • Коли віддати перевагу конструкції з дерева? Дерев'яні вироби відрізняються своєю екологічністю. Виробляються з твердих порід дерева. Шведські стінки вибирають для дітей у віці до 15 років. Поперечини мають злегка шорстку поверхню, що забезпечує хороше зчеплення з рукою, значить, долоні не будуть ковзати. Варто зазначити, що дерево боїться вологи, тому біля ванної і на кухні (всяке буває) встановлювати конструкцію не рекомендується. Виробники можуть фарбувати обладнання в яскраві кольори, покривати лаком або зовсім залишати без покриття.
  • Комбінований тип - поєднання дерев'яних та металевих елементів. Найчастіше такий варіант вибирають для підлітків. Якщо ви купуєте спортивну стінку для дітей, бажано придбати м'який мат, який ви покладете під тренажер.

Які вправи можна виконувати на гімнастичній стінці?

  • Вис на руках. Дитина повинна утримувати свою вагу на руках, при цьому стопи не торкаються підлоги. Відстань між підлогою і рівними прямими ногами має становити 20-30 см.
  • Присідання. Треба встати на нижній щабель, вхопитися руками за перекладину на рівні грудей і присідати.
  • Махи ногами. Ставши спиною до стінки та вхопившись за щабель на рівні грудей, виконувати по черзі махи ногами (правою і лівою).
  • Підняття ніг, зігнутих в колінах під прямим кутом. Ставши спиною до стінки, слід вхопитися за перекладину вище голови. Ноги підіймати перед собою, утворюючи прямий кут. Таке ж вихідне положення для підйому прямих ніг перед собою, тільки не згинати їх в колінах.

Ви можете разом з дитиною скласти тренувальну програму, щодня виконувати різні вправи. Так, тренування буде корисним, цікавим, а комплекс вправ не буде набридати малюкові.

Домашню спортивну стінку від виробника купити можна в Києві, Дніпрі, Львові, Полтаві, Одесі, Харкові, а також інших містах України. На сайті представлені моделі для дорослих і для дітей.

Виконуйте щодня фізичні навантаження, щоб завжди залишатися у відмінній формі!