097 184 30 63
  1. Блог

Перші заняття фітнесом

Перші заняття фітнесом

Згідно зі статистикою, основний приплив відвідувачів фітнес-клубів припадає на весну, в цей період їх кількість зростає практично в два рази. І це не дивно. Саме навесні і найчастіше дівчата розуміють, що пора теплих пухових курток, шарфів і шапок підійшла до кінця, а на носі легкі сукні, яскраві фарби і купальники. Саме це закликає багатьох дівчат до того, щоб зайнятися своїм тілом і привести його в порядок. Тому ми пропонуємо для вас кілька правил і порад.

Для того щоб зробити перший крок і придбати абонемент у фітнес-зал, варто визначитися з цілями і завданнями. Це може бути і боротьба із зайвою вагою, і бажання привести м'язи в тонус або ж просто поліпшити свою фізичну витривалість. Саме відштовхуючись від бажаного результату, варто вибирати і напрямок занять.

Якщо ви вирішили зміцнити або наростити свої м'язи, то для вас підійдуть силові вправи. Вправи на спеціальних тренажерах допоможе впливати на ту чи іншу групу м'язів, таким чином додати обсяг одним ділянок тіла і зменшити розмір інших. Для того щоб зміцнити серцево-судинну систему, поліпшити дихання, схуднути варто звернути увагу на аеробіку.

Аеробіка включає в себе спеціальні вправи, які виконуються під музику.  У аеробіки є багато видів, тому кожен може знайти щось саме для себе.

Степ-аеробіка виконується за допомогою спеціальної платформи - стьопа, опускаючись і піднімаючись на яку під музику ви можете підкачати литкові і сідничні м'язи.

Танцювальна аеробіка включає в себе поєднання різних танцювальних напрямків: латину, хіп-хоп, джаз і т.д.

Ще один напрямок - акваэробика, передбачає вправи у воді, найчастіше, в басейні. У цього виду аеробіки мінімум обмежень, часто її рекомендують навіть літнім людям, а також вагітним жінкам. Такі водні процедури допоможуть поліпшити гнучкість і витривалість, а також зміцнить м'язи.

Перед першим заняттям і вибором виду аеробіки радимо вам також здійснити візит до лікаря, який оцінить загальний стан вашого організму і зможе дати корисні рекомендації щодо допустимих для вас навантажень.

Як правило, для здорових людей рекомендується поєднання силових і аеробних вправ. Проте якщо у вас є найменші проблеми зі здоров'ям, проблеми з тиском, суглобами, хронічні захворювання, то краще всього розробити індивідуальну програму, посилаючись на рекомендації лікаря і тренера. Сьогодні в сучасних фітнес-залах працюють професійні тренери, які і допоможуть розробити таку програму занять.

Серед основних принципів успішних занять фітнесом слід зазначити регулярність відвідувань тренувань. Часті пропуски занять не дозволять досягти бажаного результату і ніякого ефекту. Для того, щоб досягти намічених цілей необхідно займатися не менше трьох разів на тиждень протягом декількох місяців. Після такого інтенсивного темпу можна перейти до більш щадним тренувань для підтримування набраних форм - це два рази по 30-40 хвилин.

Наступний пункт, який варто відзначити, - це поступове збільшення навантажень. Якщо ви новачок у фітнесі, то варто почати з занять тривалістю по 10-15 хвилин, і поступово збільшувати до 30-40 хвилин. Також варто починати з простих аеробних занять і поступово підключати силові вправи.

Займатися тренуваннями стоїть без зайвого «фанатизму», особливо на самому початку. Звичайно, втома повинна відчуватися, однак займатися до втрати свідомості при цьому не рекомендується.

Важливими будуть підбір зручного взуття й одягу. Зручна форма дозволить вам відчувати себе комфортно під час занять.

Також радимо вам скласти план тренувань на кожну тиждень, це дасть можливість правильно організувати і життя, і заняття.

Попередня стаття: Фітнес для вагітних
Наступна стаття: Основні правила тренувань