097 184 30 63
  1. Блог

Рукавички для фітнесу: необхідність чи забаганка моди?

Рукавички для фітнесу: необхідність чи забаганка моди?

Фізичні навантаження важливі всім і кожному в будь-якому віці. І не потрібно говорити про свою непідготовленість, відсутність часу і хронічну втому. Це всього лише відмовки. Красиве тіло потребує догляду не тільки зсередини, але також зовні. Збалансоване харчування, спорт - і ви завжди будете в формі і гарному настрої.

У тренажерному залі ви, напевно, не раз бачили спортсменів, які тренуються у фітнес рукавичках.

Навіщо і для кого потрібен такий аксесуар?

Кожне заняття має бути не тільки максимально результативним, але також комфортним, доставляти тільки приємні емоції. Навряд чи вам захочеться побачити на своїх долонях мозолі на наступний день після тренування. Захистити руки від травм і натирання при взаємодії з різними снарядами (штангою, гантелями, гирями) - головна функція. Важливою є також гігієнічність. У спортзал навіть за один день приходить велика кількість людей, які можуть використовувати один і той же інвентар. Звичайно ж, тренажери піддаються впливу поту, а це є ідеальним середовищем для розмноження бактерій і мікроорганізмів.

Рукавички застосовуються в різних сферах: фітнесі, легкій та важкій атлетиці, бодібілдингу. Вироби для різних напрямків в спорті лише трохи відрізняються. Аксесуар зовні нагадує мітенки - має також обрізні пальці. Це забезпечує захист долонь і тильної сторони рук, але також надійне зчеплення зі спортивним спорядженням. Виробляються зі шкіри, шкірозамінника, неопрену, високоякісної синтетичної тканини. Натуральна шкіра, як правило, використовується для внутрішньої частини. Виробники часто комбінують матеріал, доповнюють вставками сітчастими, що дозволяє тілу дихати і пропускати піт. Купити фітнес рукавички можна в будь-якому місті України: Києві, Кіровограді, Івано-Франківську, Маріуполі, Полтаві, Одесі, а також у інших населених пунктах.

Як правильно вибрати?

Вироби бувають жіночі та чоловічі, а різняться вони не лише розмірами, але і вставками з внутрішньої сторони. Чоловіки часто піднімають більшу вагу, тому використовують варіант зі спеціальними накладками, що зменшує тертя під час виконання завдань. Звертайте увагу на манжети - вони повинні бути м'якими і еластичними, не передавлювати зап'ястя, але щільно облягати. Також манжети захищають променезап'ястковий суглоб, зводять до мінімуму ймовірність отримання розтяжок.

Серед величезного асортименту товарів для спорту часом важко зробити правильний вибір. Вони відрізняються матеріалом, торговою маркою, зовнішнім виглядом. Сучасні модниці мають можливість вибрати аксесуар як під колір спортивного костюма, так і в тон своєму настрою. Чоловіки більш практичні в даному питанні і вважають за краще екіпіровку, яка буде відмінно справлятися зі своїм основним призначенням.

Вирушаючи в магазин за покупкою, уважно огляньте, помацайте, приміряйте. На останній пункт зверніть особливу увагу, адже важливо точно підібрати розмір. Такий додатковий предмет гардероба повинен добре сидіти, не висіти, але і не сковувати рухи. Якщо, примірявши один з варіантів, ви відчуваєте дискомфорт - переходьте до наступної моделі. Кожен виробник надає власну розмірну таблицю на свої вироби, що дозволить не промахнутися з покупкою. Щоб не помилитися з розміром, слід виміряти окружність руки (без великого пальця) нижче суглобів (поперек долоні). Орієнтуючись на отримані цифри, підібрати парочку або дві. Пам'ятайте, що шкіряні моделі трохи розтягуються після декількох застосувань.

Рукавички для фітнесу: необхідність чи забаганка моди?

Кілька корисних порад щодо вибору рукавичок

  • Рекомендується купувати екіпіровку з фіксатором зап'ястя, це зводить до нуля ризик отримання травм.
  • Якщо вам доводиться постійно працювати з металом, то відмінним рішенням будуть шкіряні або неопренові. Наприклад, нейлонові будуть ковзати по металу.
  • Вони повинні добре обтягувати і не зісковзувати, інакше зусилля не принесуть успіх, адже ви будете постійно відволікатися, щоб поправити.
  • Матеріал, що використовується повинен дихати і пропускати вологу.
  • Для фітнесу не купуйте жорсткі моделі з грубим пошиттям.

Купувати екіпіровку відомого бренду або більш простий варіант, одну пару або кілька, однотонні або з яскравим дизайном - вирішувати тільки вам. Зручність, практичність і комфорт під час тренувань - основні показники, якими слід керуватися.

В Україні купити фітнес рукавички можна в інтернет-магазині «Інтер Атлетика». Вас порадує широкий асортимент товарів на будь-який смак, прийнятні ціни і найвища якість.

Подбайте про себе, і хай кожне заняття принесе максимальне задоволення.