097 184 30 63
  1. Блог

Бігові доріжки: безпека та протипоказання

Бігові доріжки: безпека та протипоказання

Знайти інформацію про біговій доріжці, як і про будь-якому іншому тренажері, сьогодні може кожен людина з доступом до інтернету. Правда, в більшості випадків можна прочитати лише про те, які різновиди даного тренажера існують, і як підібрати агрегат для домашніх занять. Набагато скромніше вказана інформація про безпеки тренувань і медичних показниках до тренувань на біговому полотні.

Безпека

Якщо говорити про безпечної експлуатації, то для неї необхідно детально вивчити інструкцію по використанню придбаного тренажера, де чітко вказано, яка взуття потрібна для занять, де краще встановити бігову доріжку і в яку розетку її можна включати.

Протипоказання

Що стосується медичних протипоказань, то до стандартного переліку захворювань, при яких бігові доріжки не можна використовувати відносяться: онкозахворювання, порок серця, а також вагітність з загрозою викидня. Слід зауважити, що в цьому переліку зазначено лише основні захворювання, тому його можна вважати лише умовним. Справа в тому, що деякі хвороби мають свої певні періоди, при яких тренування на бігових доріжках можуть бути можливими і неможливими.

Приміром, бігових вправ краще уникати в періоди загострень хребетних захворювань, до яких відноситься хребетна грижа, остеохондроз, ревматизм тощо. Ця заборона обумовлена тим, що ударна бігова навантаження в моменти гострих течій даних захворювань не допускається. Повністю відмовитися слід не тільки від кардіо-навантажень, але і від силових тренувань. Рішення купити розбірні гантелі і зайнятися опрацюванням м'язів слід відкласти до кращих часів. У періоди відсутності загострень хребетних захворювань бігові вправи допускаються, а в деяких випадках навіть рекомендовані медиками.

Пояснюється це дуже просто: полотно бігової доріжки володіє спеціальними амортизуючими властивостями, які знижують навантаження на хребет. Більше того - біг тренує практично всі спинні групи м'язів, що теж позитивно впливає на хребет. Само собою, бігати в таких випадках потрібно виключно у невисокому темпі, а іноді і зовсім віддавати перевагу спортивну ходьбу.

Висновок

У будь-якому випадку, тренування на кардіотренажерах потрібно попередньо узгоджувати з досвідченим медиком-фахівцем. Тільки так ви вбережете себе від можливих травм і дізнаєтеся, як займатися не на шкоду своєму організму.

Вас зацікавить
84 420
Хіт
140 700
67 000
217 080
188 940
Новинка
39 100
132 660
148 740
42 858
112 560
168 840
29 949
269 340
253 260
33 696
Попередня стаття: Як схуднути за 3 тижні?
Наступна стаття: Пауерліфтинг для новачків