097 184 30 63
  1. Блог

Каучуковий килимок - безпека та комфорт ваших тренувань

Каучуковий килимок - безпека та комфорт ваших тренувань
news-yolandamat-02.jpg

З чого має починатися тренування, незалежно від обраного напрямку? З розминки? З хорошої фізичної підготовки? Спорт має починатися з безпеки! І ваше головне завдання - завчасно про це потурбуватися! Вирішили спробувати свої сили в йозі - озбройтеся якісним килимком, наприклад нашою новинкою - матом для йоги Yolanda YM-004, завдяки якому ви зможете повністю насолоджуватися процесом і результатом.

Каучуковий килимок - нове чи давно забуте старе?

Йога ніколи не була просто видом фізичних навантажень, а є особливою культурою. В давнину люди використовували як килимок шкуру тварин, траву, очерет, шерсть, шовк, що часто ставало причиною травмувань під час виконання необхідних асан. Історія розвитку сучасних матів нараховує понад 30 років. За цей час було створено та розроблено багато моделей, які відрізняються характеристиками, призначенням, якостями, терміном експлуатації та вартістю. Тож, можна з упевненістю сказати, що килимки з каучуку - продукт сучасності.

Досвідчені йоги шукають варіант, який буде зручним, комфортним, надійним. Багато хто віддає перевагу екологічним матеріалам, що не шкодять людському здоров'ю і навколишньому середовищу. До таких матеріалів відноситься каучук. Видобувається він із соку дерева "hevea brasiliensis", потім нагрівається, що дає змогу зробити гуму більш міцною і стійкого до стирання, а ще каучук розкладається. Такий йога мат відрізнятиметься вищою ціною, якщо порівнювати з аналогами, але і слугувати при належному використанні він буде до 5 років, а то й більше.

Переваги каучукових килимків

  • Екологічність. Не викликає алергічних реакцій, не шкодить здоров'ю і природі, підлягає біологічному розпаду.
  • Товщина і вага. Сучасні виробники всілякими способами модернізують продукт: максимально полегшують вагу, зменшують товщину, при цьому якісні характеристики не страждають. Деякі моделі при товщині 3-4 мм мають вагу всього в 1 кілограм, що дуже зручно при транспортуванні.
  • Липучість. Каучуковий мат для йоги забезпечує відмінне зчеплення з руками, не ковзає по підлозі. Виріб з каучуку не скручується, має хорошу липкість. Що ще потрібно для повного занурення в себе і комфортного виконання складних динамічних і статичних асан?
  • Тривалий термін експлуатації. Він прослужить вам не один місяць і навіть не один рік, звичайно, якщо ви не будете спеціально перевіряти його на міцність і тестувати усіма можливими способами.
  • Простота догляду. Потрібно після кожного використання протирати вологою серветкою.

Структура і технологія виробництва

  • Верхній шар. Гумові килимки виробляються за тришаровою технологією для забезпечення кращого зчеплення, еластичності, міцності і стійкості до ковзання. Варто зазначити, що вироби забезпечують відмінне зчеплення з двох сторін. Вам не доведеться турбуватися, що при виконанні найскладніших асан ви впадете або будуть ковзати руки.
  • Внутрішній шар відповідає за стійкість і тривалість терміну служби. В процесі виробництва використовується каучук і спінений матеріал, який додає амортизувальних властивостей аксесуару.
  • Нижній шар чудово зчіплюється з поверхнею будь-якого типу, забезпечуючи максимальний комфорт користувача в ході занять.

На початку використання (перші 2-3 тижні) буде відчуватися запах гуми. Це нормально, тому не слід переживати, що вам підсунули неякісний продукт. Гумові моделі вважаються найважчими і не всі підходять для подорожей. Обов'язково уточніть це питання у консультанта, перш ніж здійсните покупку.

Особливості використання еко килимка

news-yolandamat-03.jpg

Кому не хочеться, щоб виріб служив вірою і правдою не один рік? Дотримуючись простих правил, ви можете істотно продовжити термін життя вашому спортивному помічникові. Як це зробити?

  • Перед початком експлуатації рекомендується ретельно протерти поверхню килимка від пилу, ворсу.
  • В ідеалі, протирати його необхідно раз на тиждень розчином оцту з водою у співвідношенні 1:20. Не рекомендується застосовувати агресивні мийні засоби, що містять у своєму складі відбілюючі та плямовивідні речовини.
  • Сушити треба в розгорнутому вигляді в добре провітрюваному приміщенні (не під палючими сонячними променями, без застосування обігрівача, фена і т.п.)
  • Не використовуйте паперові рушники для прискорення процесу висихання. Папір прилипне до поверхні й вам доведеться витратити час, аби привести аксесуар до пристойного вигляду.
  • Ніякого взуття під час занять.

Якому бренду надати перевагу?

Непросте питання як для новачка, так і для досвідченого йога. Якісний продукт іменитого виробника може в кілька разів перевищувати вартість найдешевшого варіанта маловідомої торгової марки, але це окупається терміном його служби. До того ж дешеві килимки для йоги виходять з ладу уже через кілька місяців інтенсивної експлуатації, в той час, як перевірені часом бренди будуть слугувати вірою і правдою не один рік. До них відносяться вироби таких перевірених торгових марок як Adidas, Friedola, Fitex, Iron Gym, Reebok, а також цікаві новачки, наприклад Yolanda Fitness та їх мат для йоги Yolanda YM-004. Це ідеальне співвідношення ціни, якості та стильного дизайну.

Отримуйте насолоду від процесу, а про ваш комфорт нехай подбає килимок для йоги!

Вас зацікавить
863
2 300
- Водоналивний мішок Aqua Training Bag
+ 3 варіанти
В наявності
0
5 135
25 477
552