097 184 30 63
  1. Блог

Як треба бігати правильно

Як треба бігати правильно

Одним з найбільш ефективних способів швидко схуднути є, звичайно ж, заняття спортом, а саме - кардіотренування. Якщо ви хочете в найкоротший термін підтягнути свою фігуру, ідеальним видом спорту для цього стане саме біг. Однак для того, щоб досягти хороших результатів, займатися потрібно правильно: інтенсивні тренування повинні чергуватися з повноцінним відпочинком. Крім того, ваш організм повинен отримувати достатню кількість їжі - інакше замість поступового схуднення ви можете довести своє тіло до виснаження. У цій статті ми розповімо про те, як правильно організувати тренувальний процес, щоб ваше тіло залишалося не тільки струнким, але і здоровим.

Де бігати: вибираємо місце для тренувань

Біг - один з найбільш доступних видів спорту. Для того, щоб приступити до тренувань, потрібно всього лише надіти форму - і відправитися в найближчий парк. Також ви можете піти в тренажерний зал. Але якщо поряд з будинком немає парку, або ви соромитеся займатися на очах у всіх, то гарною альтернативою можуть стати домашні тренування. Для цього вам знадобиться придбати такий тренажер, як бігова доріжка.

А в якості різноманітності можна чергувати навантаження:

  • Орбітрек також дозволить проводити повноцінні кардіотренування, навантажуючи все тіло;
  • Велотренажер допоможе підтягнути одну з найбільш проблемних зон - внутрішню поверхню стегна;
  • Степпер - ідеальне обладнання для тих, хто хоче підкачати сідничні м'язи.

Як часто займатися

Плануючи графік тренувань, потрібно зрозуміти ваші цілі. Якщо ви хочете схуднути, то щотижня повинні проводити не менше трьох тренувань тривалістю від сорока хвилин до години. Справа в тому, що жир починає спалюватися приблизно з двадцятої хвилини тренування. Якщо ж вам важко відразу стільки бігати, ви можете «обдурити» свій організм: наприклад, десять хвилин приділити вправам на розминку, десять хвилин спокійної ходьби - а вже потім приступати до бігу. Поступово намагайтеся збільшувати кількість часу бігу - і вже через місяць-два ви помітите, що бігти стало легше.

Пам'ятайте про те, що розминка перед тренуванням - обов'язкова. Коли тіло погано розігріте - підвищується ризик виникнення травм. Тому приділяйте розминці хоча б пару хвилин перед початком основної тренування.

Правильно харчування

Біг - вид спорту, який вимагає досить серйозних енергетичних витрат. Тому не потрібно змушувати свій організм «голодувати». У вашому раціоні має бути достатня кількість білків, вуглеводів і жирів. Звичайно, якщо ви працюєте на рельєф, то в раціоні повинні переважати продукти білкової групи - нежирне м'ясо, сир, молоко. Їсти потрібно кожні дві години, і обов'язково - поїжте за годину-півтора до тренування. Також пийте багато чистої води - це допоможе виведенню шлаків.

Попередня стаття: Як схуднути жінці
Наступна стаття: Яку дієту вибрати?