097 184 30 63
  1. Блог

Як схуднути за 3 тижні?

Як схуднути за 3 тижні?

Коли ви вирішили "взятися за себе", то, звичайно ж, побачити позитивні зміни у своїй зовнішності хочеться як можна швидше. Але зігнати зайву, на жаль, завжди набагато складніше, ніж це зайве «наростає». Багато вирішують кинути затію з схудненням вже через тиждень - не побачивши позитивних результатів. Насправді, чекати помітних змін варто не раніше, ніж через два тижні. А для того, щоб змусити організм ефективно спалювати зайві кілограми, потрібно не менше 21 дня. Тому варто набратися терпіння, ознайомитися з нашими порадами - і почати худнути вже прямо сьогодні.

Дуже важливо розуміти, що знадобиться не тільки регулярно займатися, але і правильно харчуватися. Причому, ваш раціон повинен містити достатню кількість білків, жирів і вуглеводів. Справа в тому, що організм почне віддавати зайвий жир без побоювання тільки в тому випадку, якщо він регулярно отримує всі необхідні корисні речовини. А от якщо максимум урізати калорійність раціону - метаболізм, швидше за все, сповільнитися і організм буде намагатися заощадити буквально кожну з'їдену крихту.

Тиждень перший

Не варто дуже різко урізати калорії і доводити себе фізичними тренуваннями до виснаження.

У перший тиждень потрібно постаратися виключити з раціону шкідливу їжу:

  • борошняне,
  • смажене,
  • жирне.

А ось наголос варто зробити на овочі і нежирні білкові продукти:

  • м'ясо,
  • риба,
  • сир.

У перший тиждень можна робити щоденну ранкову гімнастику. Можна виконувати вправи з вагами: для цього зручно використовувати гантелі. Але не починайте із занадто великих ваг: це загрожує отриманням травм. А до повноцінних силових тренувань бажано приступати, коли заняття стануть приємною звичкою. До речі, тут ви можете вибрати зручні фітнес-станції для дому.

Тиждень другий

З другого тижня ви можете включити в програму тренувань кардионагрузки - біг, стрибки на скакалці, їзду на велосипеді. Ці види спортивної активності дозволяють ефективно і швидко скидати зайву вагу. На цьому сайті ви можете підібрати кардіотренажери для занять вдома. Тільки постарайтеся не перестаратися: досить буде бігати 2-3 рази в тиждень по 40-60 хвилин. Але якщо ви раніше ніколи не займалися кардіо, нарощувати навантаження потрібно поступово.

Тиждень третій

За два тижні тіло вже звикає до регулярних фізичних навантажень. Тому з третього тижня цілком можете додати силові тренування (вибирайте силові тренажери). Але врахуйте: якщо ви раніше ніколи не займалися подібним видом навантажень, бажано звернутися за консультацією до тренера. Він допоможе підібрати оптимальну програму, а також - буде контролювати, щоб навантаження зростала поступово, що дозволить уникнути травм. Але найголовніше - продовжувати займатися і дотримуватися дієти - і вже через пару місяців ви себе не впізнаєте!