097 184 30 63
  1. Блог

Як накачати шию

Як накачати шию

М'язи шиї є одними з тих, які гойдаються пасивно. Але дуже часто чоловіки працюють над збільшенням її обсягу цілеспрямовано - щоб фігура виглядала повністю пропорційною. В принципі, накачати цю групу м'язів не складе особливої праці. Один з принципів силового тренінгу - систематичне підвищення навантаження на ті чи інші м'язи. А ось у випадку з шиєю діяти потрібно обережно, оскільки дуже високий ризик отримання травми. Як слід займатися, щоб не допустити помилок, читайте у статті нижче.

Як накачати шию вдома

Відразу слід сказати, що накачати шию вдома все-таки набагато складніше, ніж в спортивному залі. Звичайно, це краще, ніж нічого, але якщо ви думаєте, як швидко накачати шию, то все-таки обов'язково доведеться включити в свою програму вправи з обтяженням. Що ж все-таки можна зробити в домашніх умовах? Вправи, які ви будете виконувати вдома, слід розглядати більше як дії, спрямовані на розвиток гнучкості шиї. А через якийсь час ви зможете додати обтяження - при цьому уникнувши навіть мінімального ризику отримати травму.

Візьміть собі за правило робити наступне:

Нахили в сторони

Нахиляйте голову поперемінно то вліво, то вправо. Але робити це потрібно дуже обережно, оскільки будь-які різкі рухи викликають больові відчуття в м'язах шиї.

Кругова розминка

Візьміть собі за правило розминати м'язи шиї вранці і ввечері: для цього буде достатньо виконувати кругові рухи головою. Але намагайтеся затримати голову на секунду-дві в кожній точці: вгорі, внизу, праворуч і ліворуч. Дуже важливо знати: сенс полягає не в тому, щоб просто «смикати» головою, а в тому, щоб при виконанні вправи розтягувалися м'язи (при правильному виконанні ви це відчуєте).

Робіть масаж

Якщо ви даєте м'язам навантаження, то повинні подбати і про їх подальшому розслабленні. Після виконання вправ просто трохи розімніть шию долонями.

За результатом - в тренажерку!

Якщо ви ставитеся до тих, хто хоче домогтися швидкого і помітного результату, то без тренажерного залу все-таки не обійтися.

Справа в тому, що в тренажерці ви зможете виконувати найбільш ефективні вправи для збільшення об'єму м'язів шиї:

Нижня тяга

Виконують цю вправу за допомогою гантелей і гир, спершись коліном на лаву. Потім сильним ривком відривають гантелю від підлоги - і піднімають її до торкання зап'ястям живота, після чого плавно опускають.

Станова тяга

Це дуже складна вправа, проте - найефективніший. При його виконанні штангу з вагою піднімають руками, при цьому зігнувши ноги в колінах. Дуже важливо тримати спину ідеально прямій. Для того, щоб уникнути травми, атлети намагаються використовувати лише комфортні ваги, якщо взяти занадто великий вага - це може обернутися серйозною травмою.

Вас зацікавить
33 500
Хіт
91 500
46 500
72 500
52 260
116 580
156 780
205 020
184 920
76 380
86 916
82 992
100 158
Попередня стаття: Як вибрати орбітрек
Наступна стаття: Як накачати стегна вдома