097 184 30 63
  1. Блог

Як швидко схуднути після пологів

Як швидко схуднути після пологів

Вагітність - це особливий період в житті кожної жінки. Щоб народити здорову дитину, жінка повинна дотримувати правильний режим харчування: ні про яких дієтах для вагітних бути не може! Але трапляється так, що вагітна жінка занадто стрімко набирає зайву вагу. В ідеалі, надбавка у вазі за весь період вагітності не повинна перевищувати 7 кг Однак деякі жінки поправляються навіть на 15-20 кг! Такий зайва вага може стати справжньою проблемою: по-перше, надмірна маса тіла може стати причиною поганого самопочуття. А, по-друге, позбавлятися від набраних кілограмів буде складніше. Щоб проблема «розпливлася» фігури не затьмарювала народження вашої дитини, потрібно заздалегідь подбати про те, як зберегти тіло струнким і пружним.

Порада №1: не уникайте фізичної активності

На жаль, більшість вагітних жінок сприймають поради лікарів надто буквально. Але рекомендація «ставиться до себе уважніше» зовсім не означає, що на найближчі дев'ять місяців потрібно «залягти» будинку: вагітність - не хвороба, а особливий стан організму.

Фізична активність в помірній кількості піде тільки на користь. Звичайно, від занадто активних тренувань доведеться відмовитися.

Але в той же час існує маса інших варіантів:

  • Бігова доріжка: проста ходьба на мінімальній швидкості - відмінний спосіб зберегти тіло струнким. До того ж, ви зможете відслідковувати показники пульсу і серцебиття, що допоможе контролювати допустиме навантаження.
  • Велотренажер. На ранніх термінах вагітності - поки живіт ще не надто великий - можете займатися на велотренажері: це дозволить зберегти тонус м'язів стегон.

Крім того, дуже корисні для вагітних жінок водні тренування: просте плавання в спокійному режимі або ж аквааеробіка - але тільки під наглядом досвідченого інструктора. І намагайтеся не запливати надто далеко: якщо відчуєте легке нездужання, повинна бути можливість швидко дістатися до «суші».

Порада №2: стримайте апетит

Крім занадто пасивного режиму однією з головних причин набору зайвих кілограмів стає надмірний апетит. Вагітна жінка вважає, що їй «можна все» - і перевага віддається, насамперед, шкідливим продуктам: здоби і солодощів. Але найчастіше жінка йде на поводу у своїх звичок: голоду начебто і немає, а пожувати щось смачненьке - хочеться.

У такому разі візьміть за правило почекати кілька хвилин. Якщо ви відчуваєте, що вас дійсно долає голод - поїжте. Але віддавайте перевагу корисним продуктам - їжте нежирне м'ясо і рибу, молочні продукти, вживайте злаки - вони дадуть сили і майбутній мамі, і її малюкові.

Якщо ви зіткнулися з проблемою набряків - намагайтеся вживати менше води. Але не чекайте, що проблема вирішиться сама собою - обов'язково відвідайте лікаря: він допоможе визначити причину набряків - і позбавитися від неї.

Попередня стаття: Вегетаріанська дієта
Наступна стаття: Як вибрати кардіотренажер