097 184 30 63
  1. Блог

Формуйте ідеальні кубики на животі з роликом для преса

Формуйте ідеальні кубики на животі з роликом для преса

Хто не мріє про завітні кубики преса? Спортивне підтягнуте тіло завжди викликає захоплення, а то й заздрощі з боку оточуючих. Погодьтеся, це гарно і естетично. Але не варто забувати, що необхідно прикладати зусилля і регулярно тренуватися, щоб красуватися результатом. Для ефективного прокачування брюшних м'язів краще виконувати комплекс вправ, використовувати різні тренажери. Одним з найефективніших інструментів для роботи з прямими, косими, поперечними м'язами живота є ролик для преса. До нього потрібно приловчитися і правильно користуватися, щоб досягти якнайкращого результату. В статті розповімо, як правильно тренуватися і які виконувати вправи, щоб сформувати завітні кубики. 

Що таке ролик для преса

Фітнес аксесуар набув широкої популярності для тренувань як вдома, так і в тренажерному залі. Займає він зовсім мало місця, простий у використанні і ефективний в прокачуванні мязів живота і спини.

Колесо для тренування преса складається з коліщати та двох ручок, що відходять в сторони від нього. Якщо простіше: це труба з колесом посередині. Коліща може бути різних розмірів і товщини (чим тонше колесо, тим складніше виконувати вправи і тим більше навантаження отримує спортсмен в ході тренування). Колесо виробляється з пластику або гуми. Останній варіант дозволяє зменшити вібрацію і шум при тренуваннях. Ручки більшості моделей, як правило, прогумовані, що запобігає висковзуванню тренажера з рук.

Ролик для преса легкий, компактний, зручний, підходить для занять людям з будь-яким рівнем підготовки. Тренуватися з таким аксесуаром можна і вдома, і в спортзалі, і на природі. Головне знайти рівну поверхню, щоб можна було з комфортом займатися. За рахунок своїх маленьких розмірів і невеликої ваги (до 1,5 кг) він з з легкістю вміститься в спортивну сумку чи рюкзак, тому його зручно транспортувати.

ролик для преса

Як правильно тренуватися з роликом для преса

Заняття з тренажером допоможуть зміцнити м'язи кора, покращити витривалість і рівновагу, схуднути, підвищити функціональність в повсякденних рухах. Як і з будь-яким спортивним обладнанням, з роликом для преса важливо користуватися з обережністю, враховуючи власні можливості і фізичну форму. 

Важливо дотримуватися правильної техніки при виконанні вправи:

  • Займіть правильне положення. Бажано виконувати вправу на спортивному коврику, щоб заняття проходили з максимальним комфортом. Займіть положення як у планці, руками обіпріться на рукояті тренажера, тримаючи його по центру на рівні грудей.
  • Напружте живіт і спину, старайтеся не згинати ноги в колінах і тримати спину рівно.
  • Потрібно повільно котити колесо вверх, поки руки повністю не розігнуться в ліктях. Плавно, без різких рухів повертаєтеся у вихідне положення.
  • Якщо ви відпрацювали дану техніку і впевнені у своїх силах, можете спробувати котити прес ролик в сторони: від грудей по діагоналі до лівого плеча і вище, повертаєтеся в початкове положення; від грудей по діагоналі до правого плеча і вище, повертаєтеся в початкове положення.

Новачкам рекомендуємо впиратися в підлогу не носочками, а колінами. При цьому ви отримуєте менше навантаження на м'язові групи тіла, але відточите техніку. Можна переходити до положення звичної планки, якщо відчуєте впевненість у власних силах і готовність ускладнити програму.

ролик для преса

Вправи на прес з роликом

Пропонуємо кілька популярних варіантів виконання вправи на зміцнення м'язів преса:

  • Вперед. Початкове положення: планка, тримаєте ролик перед собою на рівні грудей і котите вверх по прямій, поки руки не випрямляться в ліктях.
  • Зі сторони в сторону. Станьте на коліна, тримайте тренажер перед собою, котіть зліва направо і навпаки, слідкуйте за положенням тіла.
  • З відведенням ноги. Вправа “вперед” ускладнюється тим, що під час перекочування ролика ви відводите пряму ногу вверх (чергуєте ліву і праву).
  • З відведенням руки. Виконуєте стандартно “вперед”, тримаючись однією рукою за тренажер, іншу піднімаєте вверх або відводите в сторону.
  • З відведенням руки і ноги. Ця вправа підійде для профі. Одночасно піднімаєте руку і відводите ногу. Для кращого балансу тіла відводите пряму праву руку і ліву ногу та пряму ліву руку з правою ногою.

Всі вправи бажано повторювати 8-12 разів, виконуючи по три підходи. 

Тренувань лише з коліщам буде замало, якщо ви серйозно націлені на ефективне пропрацювання м'язів живота. В домашніх умовах можна виконувати планку, качати прес, скручування, вис на турніку з підняттям ніг та багато інших завдань. А купити якісний ролик для преса, який допоможе довести ваші кубики на животі до ідеальної форми і розмірів, можна в інтернет-магазині Inter Atletika.

Вас зацікавить
1 173
759
361
1 265
683