097 184 30 63
  1. Блог

Фітнес-таємниці Уми Турман

Фітнес-таємниці Уми Турман

Якщо ви хочете бути такою ж красивою, стрункою і підтягнутою, як Розуму, - візьміть її рецепти стрункості на озброєння. Перед вами - 6 порад людей, які склали (або досконало вивчили) фітнес - і дієтичні програми Уми Турман.

Залишайтеся в тонусі

Вона займається спортом 4-5 разів на тиждень - робить кардіовправи, піднімає вагу. При цьому щотижня програма тренувань трошки змінюється - наприклад, у ній з'являються нові вправи. Це дозволяє м'язам постійно залишатися в тонусі, не звикати до одних і тих же рухів і навантажень.

Тренуйте все тіло

Розуму частенько вибирає поєднання силових тренувань з кардіо. У цьому випадку опрацьовуються відразу всі м'язи за значно менший період часу. А у зайнятою зірки кожна хвилина на рахунку!

Тренуйте не тільки тіло, але й розум

Розуму росла в сім'ї, захопленої східними філософськими вченнями. З юних років актриса займається йогою, по можливості намагаючись не пропускати жодного дня.

Їжте білок, фрукти і овочі

Фітнес-дієтологи в один голос радять їсти білок і клітковину в кожний прийом їжі. Головне, щоб білок був без додавання жирів: пісне м'ясо, нежирна риба, морепродукти або, якщо ви вегетаріанець, тофу.

Не лінуйтеся

Знайдіть приятеля, який зможе тренуватися разом з вами - удвох куди простіше і веселіше долати труднощі, ніж поодинці. Домовтеся підтримувати один одного в прагненні правильно харчуватися і регулярно тренуватися.

Користуйтеся зірковими напрацюваннями

Крістел Сміт, особистий фітнес-тренер Уми, розповіла, яке вправа допомагає її підопічної тримати у відмінній формі руки і плечі. Для його виконання вам знадобиться еластичний джгут.

А. Прив'яжіть кінець джгута до нерухомої опори. Встаньте справа від неї, ноги на ширині плечей, тримаючи другий кінець джгута в лівій руці, долоня повернена до тіла. Лікоть при цьому повинен бути злегка зігнутий. Підніміть руку в сторону на рівень плеча і затримайте на 1 секунду. Повільно опустіть руку. Виконайте цю вправу 12-15 разів. Потім повторіть іншою рукою.

B. Отвяжите палять та наступіть на його середину лівою ногою. Зігніть коліно, відриваючи ступні від підлоги, і потягніть за краї джгута так, щоб нога опинилася в повітрі. Кисті рук повинні бути повернені долонями назад. Підніміть праву руку вперед на рівень плеча, одночасно відводячи ліву руку назад. Затримайтеся в цій позі на одну секунду. Опустіть руки. Зробіть 12-15 повторів. Потім виконайте вправу з іншої ноги.

Дієта Уми

Серед дієт актриси є одна дуже незвичайна, солодка. Як-то раз Розуму зізналася, що одного разу протягом 6 тижнів їла тільки шоколад, морозиво і пудинги. І за цей час схудла на 12 кг!

У чому секрет дієти? По-перше, в тому, що шоколад був гірким, а морозиво - нежирним, а по-друге, в тому, що крім десертів, вона не їла взагалі нічого.

Звичайно, шість тижнів - це занадто екстремально (особливо якщо ваш рівень цукру і так вище норми), але навіть за тиждень є шанс добитися результату. Запевняємо: через пару днів ви просто бачити не зможете солодке!

Улюблений суп Уми:

  • ½ чашки кубиків тофу,
  • ½ чашки варених грибів шиітаке,
  • по 1 чашці зеленого горошку, дрібно нарізаних моркви і кабачків,
  • 1 л води,
  • свіжий імбир (за смаком),
  • чорний перець,
  • пекучий червоний перець,
  • 1 ст.л. рисового оцту,
  • 2 ст. л. соєвого оцту,
  • зелень для прикраси.

Змішайте всі, крім овочів, і кип'ятіть 5 хвилин. Витягніть імбир, додайте овочі (крім горошку), варіть 3-5 хвилин, помішуючи. Додайте горошок і варити ще 3 хвилини. Подавайте, прикрасивши зеленню.

Попередня стаття: Качаємо біцепс: три способи
Наступна стаття: Три спортивних міфа