097 184 30 63
  1. Блог

Джоггінг: як і навіщо займатися?

Джоггінг: як і навіщо займатися?

Джоггінг, або біг підтюпцем, сьогодні є одним з найбільш популярних і масових видів спорту. Його слава обумовлена в першу чергу тим, що заняття не вимагають ніяких спеціальних навичок і знань. Ви можете займатися на стадіоні або використовувати домашні бігові доріжки. До того ж, біг підтюпцем доступний кожному, незалежно від віку, статі або фізичної підготовки.

Техніка

Техніка джоггинга в деякій мірі нагадує спортивну ходьбу. Під час бігу руки в ліктях більш зігнуті, а виконувані ними махові рухи - більш інтенсивні. У процесі контакту стопи з покриттям п'яти повільно перекочуються на всю поверхню. У цей момент нога повинна бути максимально розслабленим. Що стосується техніки дихання, то вона не особливо відрізняється від тієї, яка має місце в інших бігових вправах. Дихати потрібно глибоко, розраховуючи вдих і видих приблизно на 4 бігових кроку. Для джоггинга характерна техніка дихання, звана розмовної. Це означає, що якщо під час пробіжки ви можете вільно розмовляти, і це не забиває вам дихання, значить, темп нормальний. Важливо також стежити за тим, щоб під час бігу корпус тіла був злегка нахиленим вперед, а довжина кроку залишалася природною.

Користь

Досить довгий час медики сперечалися про те, чи є джоггінг корисним для здоров'я. Деякі і зовсім схилялися до думки, що біг може не найкращим чином позначитися на серцево-судинній системі. Але зовсім недавно все ж стало відомо, що біг підтюпцем чудово тренує серце. Скоротлива функція серцевого м'яза під час бігу збільшується, а це означає, що за певну кількість часу вона зможе перекачувати великі обсяги крові. Відповідно, поліпшується кровообіг, внутрішні органи забезпечуються киснем, а організм належним чином виконує всі свої ключові функції.

На що впливає?

Регулярні заняття джоггингом стимулюють посилене вироблення еритроцитів, ведуть до підвищення імунітету, посилює протипухлинну захист організму. Що стосується впливу на м'язову систему, то всіх переваг бігу підтюпцем в цьому питанні і зовсім не злічити. Під час пробіжки активуються практично всі м'язи, тому між тим, щоб купити гантелі розбірні і серйозно зайнятися джоггингом можна сміливо вибирати останнє. Це допоможе вам знайти ідеальну фігуру і здорове серце, уникнути стресів, розвинути цілеспрямованість і працездатність.