097 184 30 63
  1. Блог

3 міфи про схуднення

3 міфи про схуднення

Хоча б раз кожен із напевно замислювався про те, що прийшла пора позбутися від зайвих кілограмів. Хтось віддає перевагу урізати харчування, хтось-головний акцент робить на фізичних навантаженнях. Але для того, щоб знайти струнке тіло, потрібно розуміти, з-за чого, власне, з'явилися зайві кілограми?

Часто зайва вага з'являється з двох причин: низька фізична активність і зловживання їжею, особливо, «шкідливою». Саме тому боротися з жирком потрібно комплексно, поєднуючи правильну (не голодну!) дієту з адекватними фізичними навантаженнями. У цій статті ми поговоримо про те, як можна отримати струнке тіло, при цьому не розгубивши здоров'я.

Міф №1: щоденні заняття спортом

Одним з найпоширеніших міфів є те, що для схуднення тренуватися щодня - не менше години, а то й двох. Насправді ж, такий режим тренувань під силу витримати лише професійним спортсменам. Щоб потихеньку «розбудити» свій метаболізм, почніть з мінімальних фізичних навантажень - невелика розминка вранці і ввечері, біг або плавання - два-три рази на тиждень.

Якщо ви віддаєте перевагу займатися вдома, то перевагу бажано віддавати кардионагрузкам.

В домашніх умовах найбільш ефективні такі тренажери:

Пам'ятайте: починати потрібно з мінімальних навантажень, збільшувати їх можна поступово - так ви виключите ризик отримання травми і зникнення мотивації тренуватися далі.

Міф №2: «голодна дієта»

Ще одна помилка (яку, до речі, найчастіше припускаються саме дівчата) - це зменшення калорійності раціону. Якщо організм недоотримує необхідну кількість їжі - то і з «зайвим» розлучатися буде неохоче. Ще подібні дієти небезпечні тим, що скинуті кілограми швидко повертаються назад, до того ж, з «бонусом».

Саме тому потрібно постаратися зробити так, щоб у вашому раціоні дотримувався баланс вуглеводів, білків і жирів. Наприклад, на сніданок - вівсяна каша з родзинками, на обід - м'ясо з гарніром (овочі, каші), на вечерю - риба, склянку кефіру або йогурту. Також не забувайте про перекуси: для цього чудово підійдуть фрукти, горіхи, сир.

Міф №3: увага - на вагу

Часто буває так, що ви і займаєтеся спортом, і їсте нормально, а вага... не зменшується, а іноді і збільшується. Лякатися цього не варто: м'язи важче, ніж жир, тому вага тіла може навіть збільшуватися. Щоб контролювати процес схуднення, краще всього вимірюйте себе сантиметром і орієнтуйтеся на одяг: якщо помітите, що штани стали завеликі - виразно можна судити про зменшення обсягу тіла.